Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija ŽENE I NASILJE Podijeli

Nasilje nad ženama problem svih nas

Prigodno obilježen Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Danas je Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama.

Stoga su ženska grupa Korak i organizacija žena HDZ-a Duge Rese simbolično upozorile na nasilje nad ženama koje je sveprisutno u našem društvu.

Dragnina Mandić Jakšić naglasila je kako nasilje koje trpe žene nije i ne treba biti njihov osobni problem pred kojim okolina zatvara oči. Istakla je kako to problem svih članova društva, odnosno cijele zajednice. Kako bi se građani više senzibilizirali sa ženama žrtvama nasilja, danas su tako i podijeljene knjige u kojima su istine priče žena koje su prošle kroz pakao nasilja. Osim toga, pozvale su sve žene koje trpe nasilje da potraže pomoć jer postoji izlaz. Samo je važno učiniti prvi korak.

-Knjiga je to iskustava naših žena iz skloništa koje su progovorile. One su bile dovoljno jake i dovoljno hrabre da progovore o svojim lošim iskustvima i da daju poruku ženama koje danas trpe nasilje da slobodno progovore. Mi smo tu da im pružimo podršku. Mi možemo odgovoriti na njihove potrebe. Također, možemo im pomoći i psihološkim savjetima, razgovorom ili besplatnom pravnom pomoći, smještajem u skloništu (Sigurnoj kući). Bilo što im je u potrebi, mi smo tu zbog njih i zbog njih djelujemo.

Tim povodom Dragnina se osvrnula i na Istambulsku konvenciju poslavši snažnu poruku.

-Važno je i da svi drugi dionici koji se bave nasiljem nad ženama i djecom shvate koliko je važno ratificiranje Istambulske konvencije. To nije ništa drugo nego osiguravanje minimalnih uvjeta žrtvama da ostvare svoja ljudska, ženska i dječja prava.

Pročitajte i ovo

KORONA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

Jedna pozitivna osoba u Ogulinu, u Karlovcu svi negativni