Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija ŠKOLA JE ŠKOLA Podijeli

Nastava počinje 7. rujna, svi se nadaju u školi. Razmišlja se i o dvije smjene

Tamo gdje su škole dosegle jednosmjensko funkcioniranje, ono bi sad moglo biti narušeno

Od 7. rujna učenici će pohađati nastavu u učionicama uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a u iznimnim slučajevima u suradnji s CARNET-om nastojat će se osigurati online nastava, u pravilu prema unaprijed određenom rasporedu za učioničku nastavu, za sve učenike koji zbog epidemioloških razloga neće moći sudjelovati na nastavi u učionicama.

Novi ministar, Radovan Fuchs, od početka pokazuje sklonost povratku u rujnu svih učenika u školske klupe bez obzira na to što je trenutačna epidemiološka situacija gora nego na kraju prošle školske godine kada je nastavnu godinu većina učenika završila u virtualnom okruženju. Sudeći prema odgovoru resornog ministarstva za Novi list, teško je očekivati da će se iduće školske godine dogoditi trenutak kada će se sve škole zatvoriti, već će se zatvaranju ustanova pribjegavati u iznimnim situacijama, a shodno tome u ministarstvu se, barem sada, ne oslanjaju na Školu na Trećem.

‘Kako je za očekivati da će većina učenika sudjelovati na nastavi u učionicama te da će se za iznimne slučajeve osigurati alternativna online nastava, procjenjujemo da neće biti potrebe za Školom na Trećem koja se odvijala u zaista izvanrednim okolnostima lockdowna’, naglasili su u ministarstvu.

S detaljima epidemioloških mjera koje će se u školama morati poštovati iz ministarstva još ne izlaze, međutim iskustvo povratka nižih razreda osnovnih škola na nastavu daje naslutiti stroga higijenska pravila te poštovanje fizičke distance, a upravo bi ta distanca mogla biti problem. Lako je bilo smjestiti učenike na nastavu s metar i pol fizičkog razmaka u uvjetima kada se ta nastava odvijala samo za niže razrede. U toj situaciji mnoge su škole zadržale dvosmjenski rad kako bi smanjile broj učenika u jednoj smjeni, a kako će to realizirati od jeseni kada se u klupe vrate sve generacije učenika, za sada je otvoreno pitanje.

Pročitajte i ovo

SUPER BROJKE

Turizam Karlovačke županije ruši dosadašnje rekorde: Do sada je županiju posjetilo 200 tisuća turista