Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Županija SNIJEG Podijeli

Nastava se u OŠ Slunj danas neće održati-najvažnija je sigurnost djece

Sada je snježni pokrivač u Slunju oko 1m, a u neka sela nemoguće je doći automobilom

Nastava se danas u OŠ Slunj neće održati. Još jučer u školu nije stiglo 26% učenika, a s obzirom da je danas zapadalo još novih 15 cm snijega.

Autobusi nisu mogli stići do odredišta. Problem su bile tri linije. Najproblematičnije je učenicima koji stižu iz Gnojnica, Gornje i Donje Gline, Klanca Perjasičkog , odnosno Primišlja.

– Iz Klanca Perjasičkog nisu uopće išli autobusi jer tamo nije prošla ralica. A iz preostala dva smjera  autobusi su došli na pola puta. Djeca uopće nisu ni znala hoće li autobusi ići. Već prije par dana autobus nije išao za Gnojnice jer je već bio dva puta zaglavio. Jednostavno nije mogao proći, objašnjava ravnatelj škole Tome Cvitovković.

Nije pedagoški da se održava nastava samo za tri četvrtine učenika, ističe ravnatelj Cvitković.

-Ako se radi o obradi gradiva, što ćemo? Ako se radi o provjeri znanja opet je problem. Neka imaju svi jednake šanse i jednake uvjete. Sve što bude trebalo, nadoknadit ćemo.

Gradonačelnik Slunja Jure Katić ističe da se neumorno radi na čišćenju snijega. Postoje ceste gdje nije moguće doći s automobilom, no ističe da nitko nije zatrpan. Problem je što ukoliko bude još snijega, nema ga se gdje bacati. No, Grad Slunj je angažirao 5 koncesionara koji sve nedaće sa snijegom rješavaju. A posebnu se pažnju posvetili i brizi o starima i nemoćnima.

-Angažiran je Crveni  križ, Centar za socijalnu skrb, Grad Slunj. Svi obilazimo starce koji žive sami. Dobili smo obavijest od vojske ukoliko bude trebalo da im se javimo. Sada još ne koristimo njihovu pomoć. Također smo dobili obavijest od Centra za socijalnu skrb da ukoliko se negdje nađe neki samac koji ne može brinuti sam o sebi u ovim uvjetima, možemo ga zbrinuti u udomiteljske obitelji, poručuje gradonačelnik Katić.

Pročitajte i ovo

OK

I danas svi negativni na koronu u Karlovačkoj županiji