Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život TOPLO I KRASNO Podijeli

Nastavlja se ljeto u listopadu: Kratki rukavi, bose noge, uživajmo dok možemo

Razdoblje od 12. do 26. listopada i dulje bit će među najtoplijima u povijesti mjerenja u ovom dijelu jeseni

Ljeto u listopadu, sezona kratkih rukava, bosih nogu i sunca se nastavlja.

Ova 2019. godina u razdoblju od siječnja zaključno s krajem rujna u tom razdoblju bila druga najtoplija u povijesti, te da će do kraja godine sigurno ispasti da će 2019. biti najmanje četvrta najtoplija godina ikad.

Gotovo ljetno vrijeme, izuzmemo li hladnija jutra, potrajat će još nekoliko dana. Topao zrak iz Afrike i Sredozemlja neko će nam vrijeme ostavljati dojam kasnog ljeta. Iako meteorolozi dok listopad još traje ne mogu donositi zaključke o ekstremima i rekordima, čini se da će ovaj mjesec ostati zabilježen u analima. Ipak, čini se da se vrućini bliži kraj, i to već sljedećeg tjedna. Neki već sramežljivo govore o snježnim pahuljama za blagdan Svih svetih.

Sigurno je to da će razdoblje od 12. do 26. listopada u dijelu Hrvatske i dulje biti među najtoplijima u povijesti mjerenja u ovom dijelu jeseni. Ponegdje vrlo vjerojatno čak i najtoplije! Čak i na zagrebačkom Griču, za koji podaci o najvišoj dnevnoj temperaturi zraka postoje još od 1881. godine. Srednja najviša temperatura zraka prošlih 10 dana bila je viša nego ove godine samo 2014., kada je iznosila 22,1 °C.

Pročitajte i ovo

ŠUMARIJA KARLOVAC

Do kraja godine u Kozjači sječa stabala, šumarija moli šetače da čuvaju glavu