Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac MALO PO MALO Podijeli

Nastavlja se sanacija klizišta u Karlovcu, završena u Gornjim Stativama

Svake godine sanira se četiri do pet klizišta. Posao je skup pa će za sanaciju svih 27 klizišta trebati još vremena

Oko 2,5 milijuna kuna uloženo je u protekle dvije godine u projekte sanacije klizišta na području grada Karlovca, ali posla i dalje ima.

Osim gradskog novca u saniranje klizišta, njih 27, nastalih 2014. novac ulažu i Hrvatske vode, rekao je danas u Gornjim Stativama, kod jednog od saniranih klizišta dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

-Hrvatske vode su osmislile program sanacije bujičnih klizišta i mi smo uspjeli ući u taj program, u kojem su 4,6 milijuna kuna. Potpisali smo ugovor u srpnju prošle godine. Radi se o novcu Hrvatskih voda, a isto toliko mi trebamo osigurati, ali kroz tri godine. U ovoj godini mi ćemo uložiti više od pet milijuna kuna, kroz održavanje oko 900.000 kuna, a preostali novac preko Odjela za izgradnju. Vjerujemo da ćemo ove godine značajan broj tih klizišta realizirati, a taj program ćemo nastaviti i iduće godine tako da saniramo sva klizišta.

Osim ovog u Mjesnom odboru Gornje Stative lani su napravljena i klizišta u MO Sjeničak – Utinja, Popović Brdo te na Vukmaniću. Ukupan iznos izvedenih bujičnih klizišta je nešto više od 900.000 kuna. Izrađena je i projektna dokumentacija za pet klizišta u Manjerovićima, Donjem Sjeničaku, Zadobarju i Sucima te za klizište u Skakavcu i glavni projekt kojem su prethodili geotehnički istražni radovi. Za sve to izdvojeno je 450.000 kuna, pola Grad, pola Hrvatske vode.

– Ove godine plan je izraditi glavne projekte i ishoditi građevinsku za preostala četiri klizišta, a za klizište u Skakavcu ishoditi građevinsku dozvolu i u proljeće provesti javnu nabavu, izabrati izvođača i sanirati to klizište. Procijenjena vrijednost tih radova prema projektnoj dokumentaciji je 1,750.000 kuna. Predviđeno je da se klizište sanira gabionskim zidom u dužini od 94 metra, promjenjive visine od 3 od 8 metara. Na taj način ćemo omogućiti sigurnost djece OŠ Skakavac obzirom da se klizište nalazi u neposrednoj blizini škole, a uklonit ćemo i uzrok nastanka tog klizišta jer će se sanirati podzemne i procjedne vode, najavila je pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Pročitajte i ovo

ZAHLADILO JE

Gradska toplana počela grijati Karlovčane