Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija SEZONA POŽARA Podijeli

“Ne igrajte se s vatrom jer može biti pogibeljno”

Pojačanim ophodnjama sa zemlje i iz zraka županijski vatrogasci ove godine još više rade na prevenciji požara otvorenog prostora

“Australskim modelom” odnosno kontroliranim spaljivanjem zakorovljenih površina na mjestima gdje je do sad zabilježen najveći broj požara otvorenog prostora, vatrogasci u Karlovačkoj županiji pokušat će ove godine smanjiti štete od vatre.

Najavio je to županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković podsjetivši građane da i dalje imaju obvezu pridržavati se mjera za sprečavanje nastajanja požara na otvorenom.

Prvo kontrolirano spaljivanje vatrogasci će provesti 14. travnja na području Barilovića

Osim toga, vatrogasci će pojačati svoje kontrole na terenu, ali ne samo ophodnjama sa zemlje nego i iz zraka, dronovima za što sada imaju obučene ‘pilote’.

Građane, posebno one starije dobi još jednom je upozorio na opasnost od nekontroliranog spaljivanja zakorovljenih polja. “Bolje da se sami ne igraju s vatrom.”

– Karakteristike požara u Karlovačkoj županiji sve više imaju obilježja požara u priobalju. Više se ne može mlatiti granama po vatri, požari su sve zahtjevniji i svaka takva situacija može biti pogibeljna, naglasio je.

Zato poziva sve one koji će s dolaskom lijepog vremena krenuti s paljenjima da o svojim nakanama obavijeste vatrogasce, da pale samo danju za mirnog vremena te da ne pale nedjeljama i blagdanima. Kazne su visoke, do 2.000 kuna za fizičke i do 10.000 kuna za pravne osobe, međutim cilj je ipak spriječiti velike materijalne štete i tragične događaje.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote