Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac BIRAČ PITA Podijeli

“Neće valjda kanalizacija iz Turanjskog Poloja završiti u Korani?”

Zapravo se provlači i priča da je dio sredstava predviđenih za gradnju kanalizacije u dotičnoj ulici – potrošen za neke druge svrhe pa je projekt bitno izmijenjen, je li to točno, pita vijećnik Birač

Gradski vijećnik Dimitrije Birač ponovno je aktivan, sad aktualizira pitanje gradnje kanalizacije u Ulici Turanjski Poloj.

Tvrdi da nedostaje dio projekta, a i pita se hoće li kanalizacija završiti u Korani?

“Nedavno sam preko Grada, kao gradski vijećnik, poslao upit ViK-u u vezi projekta gradnje kanalizacijske mreže u Ulici Turanjski Poloj. Nakon deset dana dobio sam odgovor da će se tamo u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa“, izvesti sanitarna odvodnja i rekonstruirati vodoopskrbna mreža. Priložena je i fotografija izvedbenog projekta, ali neke bitne stvari ipak nisu vidljive (slika u prilogu).

Tako se iz ovog nacrta ne može iščitati gdje će se završiti kanalizacija iz Turanjskog Poloja. Neće valjda u Korani? Nedostaje dio projekta. Također, gdje završava odvodnja kanalizacijskih sustava? S obzirom na to da ne ide do kraja ulice. Dalje, iako je u legendi naveden postojeći kolektor, u dokumentu ga nema. Gdje je?
Konačno, što je s biorotorom? Ide li se u uklanjanje postojećeg u potpunosti ili se zatrpava? I ovdje nedostaje dio projekta. U vezi potonjeg je zanimljivo da taj biorotor i ne ispunjava svoju izvornu funkciju, nego služi kao septička jama.

Uz sve navedeno, zapravo se provlači i priča da je dio sredstava predviđenih za gradnju kanalizacije u dotičnoj ulici – potrošen za neke druge svrhe pa je projekt bitno izmijenjen. Je li to točno? Ovo je pitanje i za gradonačelnika.

Pitanja ovaj put javno postavljam jer je očito veća vjerojatnost da ću, zajedno s građanima Karlovca, dobiti detaljniji odgovor i u kraćem roku, nego ako se obratim putem maila,” kaže Birač.

FOTO: arhiva, ilustracija

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa