Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Hrvatska DHMZ ZA RADIO MREŽNICU Podijeli

“Neki od prognoziranih vodostaja za Karlovac prije poplave bili su 800 cm. Informacije se redovito dostavljaju Hrvatskim vodama”

U DHMZ-u su za naš radio potvrdili da informacije redovito dostavljaju centru obrane od poplave Hrvatskih voda

Državni hidrometeorološki zavod redovito dostavlja meteorološke i hidrološke informacije i prognoze Glavnom centru obrane od poplava Hrvatskih voda. Hidrološki prognostički model daje prognoze svakih sat vremena te je u razdoblju prije poplave prognozirao značajan rast vodostaja Kupe, pa su tako i neki od prognoziranih vodostaja za Karlovac bili 800 cm.

Odgovorili su tako danas iz Državnog hidrometeorološkog zavoda na upit našeg radija o tome jesu li istinite informacije da je upravo ovaj zavod pred prošlotjednu poplavu “baratao” s informacijom o vodostaju Kupe od 8 metara.

Objašnjavaju  i da je “nadležnost Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda analizirati i tumačiti dostavljene podatke i prognoze te donositi odluke i operativno upravljati rizicima od poplava te neposredno provoditi mjere obrane od poplava”.

Dodaju i da su osim podataka i prognoza dostavljenih žurnim službama i opću javnost upozorili na nestabilne vremenske i hidrološke prilike putem  Meteoalarma, meteoroloških i hidroloških prognoza, hidrološkog biltena, ali i posebnim priopćenjima 12. 9. i 16. 9. 2022..

 

Pročitajte i ovo

M BROTHERS USPJEH

Steak goveda uzgojenog na Kordunu osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu: Išli smo za “probu”