Radio Mrežnica
PLAĆA DOVOLJNA? Podijeli

Nekima plaća dovoljna, nekima na “knap”: Živi se od prvog do prvog

Divljanje cijena briga je broj jedan većini građana

Plaće u Hrvatskoj stagniraju, a cijene su svakim danom sve više. U anketi ste s nama podijelili svoje brige.

Kako ćemo preživjeti ovaj mjesec? Hoće li se cijene opet dizati? Na čemu moram štediti?

Pitanja su to koja trenutno muče svaku zaposlenu osobu.

Neki brinu…

Marinko nam govori kako njegova plaća ipak nije na razini. Plana nema, može se samo nadati:

– Plaća mi je na knap. S obzirom da cijene divljaju, svakim danom su sve više, benzin je jako otišao gore. Također je i hrana jako poskupila. Živimo nažalost, od prvog do prvog. Nekakav poseban plan ne postoji, možemo se samo nadati da cijene neće toliko divljati, da će plaće porasti pa ćemo naći reciprocitet između toga.

A zabrinuta je i Ivana. Njena plaća kao asistenta u nastavi nije dovoljna da pokrije sve životne izdatke:

– Trenutno radim kao asistentica u školi, a ta plaća nikako nije dovoljna. Teško s tim pokrivam troškove. Plan mi je naći drugi posao, možda se ohrabriti i započeti nešto svoje.

…a nekima je dovoljno dobro

S druge strane, privatnik, gospodin Antunović, ističe kako je njegova plaća dovoljna i pokriva sve izdatke. Starost je jedino što mu u budućnosti može otežati:

– Ja sam privatnik, stoga mi je plaća dovoljna za pristojan život. Jedino me starost može spriječiti i pogoršati situaciju. Drugog se ne bojim.

S obzirom na malo kućanstvo, i Lorena uspijeva dobro živjeti. Sa dečkom za sada ne štedi pretjerano te se nada da će tako ostati i u budućnosti:

– Plaća mi je trenutno dovoljna za život. Ja i dečko živimo zajedno i imamo sasvim dosta. Nadamo se u budućnosti da će također sve biti dobro i trenutno ne štedimo pretjerano.

 

L. Grčić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More