Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Hrvatska ISTRAGOM UTVRĐENO Podijeli

Nema nezakonitosti u raspodjeli mobilnih kućica na potresom pogođenom području

Istraživanjem utvrđeno da su sve kućice donirane stradalnicima u potresu te da se od stradalih građana za kućice nije potraživao novac

Policija nije utvrdila nezakonitosti u raspodjeli mobilnih kućica na potresom pogođenom području.

Opsežnu krim istragu proveli su nakon što su se na društevnim mrežama pojavila snimka telefonskog razgovora volontera s Lošinja. On je tvrdio kako kućice jedne lošinjske tvrtke nisu stigle na dogovorene adrese, već da ih oni koji su ih preuzeli prodaju unesrećenim ljudima.

Obavljeno je više od 50 obavijesnih razgovora s odgovornim osobama za podjelu spornih mobilnih kućica, kao i s osobama kojima su donirane mobilne kućice od raznih donatora.

Nema elemenata kaznenog djela

-Istraživanjem je utvrđeno da su sve kućice donirane stradalnicima u potresu te da se od stradalih građana nakon dovoza kućica ili prije, nije potraživao novac za isto. U raspodjeli kućica sudjelovali su djelatnici Stožera civilne zaštite Grada Petrinje i Grada Gline, kao i predstavnici mjesnih odbora sukladno sastavljenim popisima na osnovu podnesenih zahtjeva građana, kažu u MUP-u.

U sklopu kriminalističkog istraživanja nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti niti prekršaja.

Sva saznanja o kaznenim djelima ili prekršajima javite na 192

No, policija poziva građane da sva saznanja do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, odmah prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192.

Isto tako, apeliraju na građane da ne iznose neprovjerene informacije jer to može uznemiriti dio javnosti, naročito one pogođene potresom.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

FESTIVAL FOLKLORA

Folkloraši iz SAD-a, Brazila, Kolumbije i Mađarske dolaze u Karlovac od 3. do 9. srpnja