Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život PONOS OGULINA Podijeli

Nema Ogulinca koji ne zna za Luku: On je naš, prva liga, odličan dečko

Brojnim ogulinskim brendovima, od Kleka, zelja i Ivane Brlić Mažuranić do Đulinog ponora, pridružio se i Luka Cindrić

Prošećete li ogulinskim ulicama i pitate li Ogulince znaju li tko je Luka Cindrić dočekat će vas u prvi trenutak čuđenje, a onda i odgovor kao iz topa: Kako ne bi znali? Pa on je naš. 

Najbolji hrvatski rukometaš i reprezentativac rođeni je Ogulinac i vjerojatno nakon Kleka, zelja i Ivane Brlić Mažuranić, najbolje što je Ogulin dao Hrvatskoj. Dijele to mišljenje redom svi Ogulinci, stari i mladi s kojima smo razgovarali i koji ne kriju ponos što je njihov Luka uspio i što tako dobro igra za Hrvatsku.

– Kako ne bi znao tko je Luka, pa rukometaš, naš Ogulinac, znam ga, a znam mu i oca, kaže nam jedan Ogulinac sav šokiran što ga uopće i pitamo zna li tko je Cindrić. “Bio je i ostat će naš ponos, on je prva liga, broj jedan. Nisam bio na utakmicama, ali gledam. Ako se osvoji zlato, Ogulin bi trebao dočekati Luku”.

Stariji i mlađi prate rukomet

Za Ogulince nema zbora, bili mlađi ili nešto stariji, Luka Cindrić njihov je ponos. Neki ga prate od početka rukometne karijere, a neki ga znaju i od malih nogu. Gospođa čiji je susjed ima samo riječi hvale i za Luku i za obitelj: “Ljudi na mjestu, a on je odličan.” Iako je malo starija, rukomet gleda s istim žarom i navija za susjeda Luku.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović razmišlja isto kao njegovi sugrađani. “Svi smo ponosni na Luku i sve što je postigao. Želimo mu samo da dobro igra, on i reprezentacija i da osvoje zlato”, kaže Domitrović i dodaje da Luku najbolje opisuje jedna riječ – genijalac.  “Luka je krasan, domaći dečko koji pronosi ime svog grada cijelim svijetom”, kaže ponosni gradonačelnik.

Koliko Ogulin voli Luku i reprezentaciju dokaz je i što je Grad pomogao u organizaciji prijevoza na utakmicu u Splitu, a za trajanja utakmica EP-a na ogulinskim ulicama nećete naći žive duše. Svi su pred televizorima i žestoko navijaju.

Cijela Hrvatska, a onda i Ogulin čekaju srijedu i sraz sa Francuzima. Nadajući se pobjedi, nadaju se i dobroj Lukinoj partiji. Našoj reprezentaciji i Luki trebat će sva pomoć i dobra energija da dobiju Francuze. Možda dečkima i Luki pomognu malo i “coprnjice” s Kleka, planine pod kojom je odrastao naš najbolji igrač. Svaka je pomoć dobrodošla.

Pročitajte i ovo

MISLITE UNAPRIJED

Osiguranje od potresa