Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac PRIVREMENA REGULACIJA Podijeli

Nema više parkiranja u Zvijezdi: Od ponedjeljka to mogu samo vozila s posebnom oznakom

Parkiralište na Trgu J.J.Strossmayera i na Jelačićevom trgu samo za stanare Zvijezde

Od ponedjeljka, vozila s posebnom oznakom zvijezde, odnosno za stanovnike Zvijezde, mogu se besplatno parkirati na Trgu J.J. Strossmayera i na Trgu bana Josip Jelačića. Za sve druge, koji nemaju posebno oznaku, ta dva parkirališta više nisu dostupna.

Najavio je tako danas karlovački gradonačelnik Damir Mandić u sklopu nove, privremene regulacije parkiranja u  četvrti Zvijezda.

Zbog nepovoljnog položaja u kojemu se se našli stanovnici ove četvrti, posebice uz sve radove koji se trenutno izvode, nemaju gdje parkirati. Priskočio je tako Grad u pomoć i kreirao novu regulaciju parkiranja kako bi im olakšao.

Samo oni koji imaju posebnu oznaku mogu se besplatno parkirati na Trgu J.J. Strossmayera i na Trgu bana Josip Jelačića. Ostali, koji nemaju posebnu oznaku, tamo više ne mogu parkirati.

Za stanovnike Zvijezde omoguće je i besplatan parking u Radićevoj i dio kod Tehničke škole, dok drugi tamo mogu parkirati uz naplatu.

Također, spomenuo je Mandić i parkirališta iza Ekonomsko-turističke škole, iza Vatrogasnog te kod Koranske šetnice, za koje vjeruje da će dobro doći svima onima koji nešto moraju obaviti u Zvijezdi, a ne mogu se tamo i parkirati.

Tjedan dana prilagodbe, onda kazne

Sve na snagu stupa već u ponedjeljak, 20. ožujka, a kako je to novina koja će zahtijevati prilagodbu, omogućeno je tjedan dana gdje će se samo dijeliti upozorenja, a nakon toga i kazne.

Ipak, Mandić, zajedno sa karlovačkom policijom, nada se kako neće biti potrebne za represivnim mjerama te da će se pridržavati nove regulacije parkiranja u Zvijezdi kako bi svima bilo lakše “preživjeti” silne radove.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka