Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Život ENERGETSKA OBNOVA Podijeli

Nema više smrzavanja učenika, od jeseni OŠ Plaški energetski obnovljena

Dobre vijesti za 160 učenika i učitelje OŠ Plaški – temperature od 11 stupnjeva zimi u učionicama uskoro postaju prošlost

Hladni dani više neće biti problem u Osnovnoj školi Plaški jer do nove školske godine zgrada škole bit će u potpunosti energetski obnovljena.

Ugovor težak 5,8 milijuna kuna u Uredu župana s Matom Mihoćem iz tvrke JUKIĆ-DAM iz Otoka koja će izvoditi radove, danas je potpisao ravnatelj Vlatko Kulić.

– Kad su u zimskom periodu temperature ispod ništice mi s postojećom kotlovnicom i postojećim radijatorima i energentom ne možemo stvoriti uvjete za normalno odvijanje nastave. Ne možemo dosegnuti taj pedagoški standard koji je 18 stupnjeva za normalan rad u učionici. Mi znamo nekad raditi na temperaturama nešto oko 11, 12 stupnjeva, naglasio je Kulić.

S energetskom obnovom škola u Plaškom, Rakovici i Tounju Karlovačka županija imat će energetski obnovljeno svih 18 osnovnih škola kojima je osnivač

– Sve dok su djeca u bilo kojoj školi u takvim uvjetima Županija neće ulagati u obrazovne nadstandarde, naglasio je župan Damir Jelić.

– Mi koji smo u našem svijetu nadstandarda često nas pitaju – možete li studentima osigurati besplatni vlak, možete li ovo – može, ali ne dok su djeca u bilo kojoj školi pod kišom jer prozori ne rade ili su na 11 stupnjeva. A mi smo održali kolegij ponedjeljkom ujutro i uistinu je bilo hladno, dodao je Jelić.

Zato je Karlovačka županija za ovaj projekt izdvojila značajna decentralizirana sredstva. Investiciju s 3,1 milijun kuna sufinancira Ministarstvo graditeljstva, a ostatak županija.

Rok za izvođenje radova je lipanj iduće godine, ali plan je da ipak budu završeni kroz četiri mjeseca. Mijenjat će se krov i postavljati nova fasada, radijatori, gromobrani i ventilacija na zgradi škole te energetski obnoviti školska dvorana.
Nakon toga škola u Plaškom će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred B.

Pročitajte i ovo

SAVJETI

Evo kako podnijeti ljetne vrućine i kreirati pravu malu oazu