Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Radi se o fotografijama koje je objavio Reuters, a donose mali prikaz onoga što se se događalo po svijetu. To su zanimljivi trenuci uhvaćeni objektivom fotografa u pravom trenutku Pogledajte što se sve događalo po svijetu u 10 zanimljivih fotki Kalaica je prije četiri godine bez odštete iz Dinama otišao u Benficu, ali uglavnom igra u drugoj ligi, za B momčad. Već se ranije spominjao interes Celtica, a sada su se javili i Leeds i Watford Dosta B momčadi: Kalaicu zov Premier lige odvodi iz Benfice? Lana, djevojka u kolicima, zapamtila je svaki detalj svake epizode crtića koji se prikazivao na RTL-u, a onda to diktirala "u pero" svojoj asistentici. Tako je nastala 'knjiga' kojom Lana želi pomoći i drugim ljudima Lani crtić pomogao da se više ne boji pa o tome napisala 'knjigu' Moram biti u Splitu za vikend na utakmici protiv Osijeka. Split je posebno mjesto gdje nije dovoljno samo pobijediti, nego i igrati lijepo, rekao je mađarski krilni napadač Ádám Gyurcsó (29). On se vraća u Hajduk nakon jednogodišnje posudbe u Puskás Akadémiji, koja ga nije htjela otkupiti. Ali to ne znači da će Gyurcsó nužno i ostati u Hajduku, s kojim ga ugovor veže još godinu dana. - Došao im je novi trener, a bilo je i promjena u vodstvu. Trenirat ću s momčadi od ponedjeljka, ali ne smijem igrati jer sam nastupao za drugi klub ove sezone. Ne znam što smjeraju sa mnom. Da su se htjeli boriti za mene, teško da bi me pustili da odem prošlo ljeto. Valjda ćemo naći rješenje koje odgovara njima i nama. Zbog obitelji bih volio igrati kod kuće, ali ne pod svaku cijenu. Želim da me cijene - dodao je Gyurcsó za Nemzeti Sport. Gyurcso natrag u Hajduku, ne smije igrati: Volio bih opet kući

Život (NI)JE PLODNA NI BOGATA Podijeli

Nema vrganja, sunčanica, oraha, grožđe je kiselkasto… Jesen i rujan ne oduševljavaju plodovima

U šumama nema gljiva, stabla oraha su prazna, neki su vinogradi preorani već u kolovozu

Bogati rujan i plodna jesen, sintagme su koje će ove jeseni, kako stvari stoje, ostati samo na riječima.

Ako je suditi po onome što svi koji s prirodom i u prirodi žive vide, godina je, sudeći po jesenskim plodovima u našim krajevima, jalova.

U ovo vrijeme šume su bile pune vrganja i sunčanica, no gljivari kažu da ih ove godine nema.

Gljive su imale vrlo neobične periode “ukazanja” jer su tijekom ljeta vrganji nicali u tri navrata, a oni iz kolovoza bili su vrlo kvalitetni, kažu gljivari. Ovih dana u šumama ih nema, a nema niti tradicionalnih vjesnika gljivarske sezone sunčanica. Ta nepredvidivost gljiva i njihova nicanja nimalo ne oduševljava, a s obzirom da je dosad u ovom mjesecu palo 40 litara kiše, a najavljuje se i sunce, možda dođe i popravni za gljive pa nas razvesele svojim rastom.
Podbačaj u gljivama preslikao se i na neke druge kulture. Grožđe je preživjelo udare u travnju, niske temperature i mrazeve, ali u rujnu je kiselkasto. Prazna su i stabla oraha, jabuka, šljiva, a sve se to povezuje s proljetnim vremenskim nepogodama, niskom temperaturom, tučama, a onda i bolestima.

 

Pročitajte i ovo

JOŠ JEDNA POBJEDA

Sjećate se Brune, mladog anđeoskog pjesnika? E, pa postao je učenik generacije i maturirao s čistom peticom