Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Podijeli

Nema župana nema ni oporbe. Napustili Županijsku skupštinu jer nemaju kome postavljati pitanja

Jelić je odsutan zbog sastanka kod Jandrokovića oko proslave Cetinskog sabora 2027.

Baš kao na karlovačkom gradskom vijeću jučer, oporba je danas napustila i sjednicu Županijske skupštine. Ovoga puta razlog je to što na sjednici nema župana Damira Jelića i zamjenice Martine Furdek Hajdin.

– Šesnaest točaka dnevnog reda je predložio župan, župana nema. Aktualni sat je u funkciji pitanja i propitkivanja budućnosti županije, djela koja se čine trenutno u županiji, političkih odluka koje se donose, a župana nema. Mi ne vidimo kome ćemo postavljati pitanja i dalje u radu ove sjednice SDP sudjelovati neće, obznanio je odluku Kluba vijećnika SDP-a, potpredsjednik skupštine Ivan Vuković.

Sedam vijećnika otišlo je prije aktualnog sata, a nakon što je on počeo odnosno nakon što je njihov Čedomir Tatalović položio prisegu kao novi vijećnik, sjednicu je napustio i Živi zid.

– Klub vijećnika Živog zida neće prisustvovati ovoj sjednici jer smatramo neopravdanim izostanak župana i zamjenice, rekao je Filip Jarnević.

A župana nema, kažu, jer je u Zagrebu na sastanku kod predsjednika Sabora.

– Ovo je elementarna politička nekorektnost jer on je župan svih građana bez obzira jesu li ga birali. Nije on znao jučer da mora danas na sastanak, a osim toga proslava 500. godina Cetinskog sabora bit će tek 2027. godine, rekao je Josip Benčić.

– Znamo tko ima političku odgovornost, prema tome, ako nema prvog čovjeka županije sve skupa nema smisla, naglasila je vijećnica Biserka Vranić.

– Sjednicu smatramo nelegetimnom. Razlog koji oni navode je obljetnica Hrvatskog sabora međutim to nije hitna dužnost ni hitna obveza, dodao je Jarnević.

 

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

358 stabala hrasta lužnjaka koji će biti srušeni u Pojatnom vrijedni su pola milijuna kuna i ostat će u Hrvatskoj