Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Crna kronika POTRAGA ZA CESSNOM Podijeli

Nestanak nad Rakovicom: U Cessni 2 Nijemca, Švicarac i Hrvat, traži ih više od 100 ljudi

Vrijeme koje je užasno, kišovito i maglovito, dodatno otežava potragu

U sportskom zrakoplovu Cessna koji je s radara nestao u 11, 25 sati na području Rakovice nalazile su se četiri osobe, dva njemačka državljanina te jedan hrvatski i jedan švicarski državljanin koji je bio pilot.

Avion je poletio, podsjetimo, iz Splita za Njemačku, a Cessnu je u 11,25 zadnji put zabilježio civilni radar, a par minuta kasnije i vojni, doznajemo na terenu.

Vrlo brzo sve službe dobile su dojavu o nestanku i upućene su na teren.

HGSS je objavio da u potrazi za sportskim avionom trenutno sudjeluje 35 pripadnika MUP-a i 83 člana HGSS-a, među kojima je i 7 potražnih timova koji koriste pse, ali i tri vojna policajca.

Vrijeme je užasno, potragu i vidljivost otežava cijelodnevna kiša te magla, a radi se o prilično velikom prostoru, strmom i teškom za pretragu, kaže za Radio Mrežnicu načelnik Županijskog 112 Karlovac Alenko Hudak.

Na terenu je 7 potražnih timova HGSS-a, 24 potražna vozila, a potraga će trajati i tijekom noći.  Iz HGSS-a najavljuju i aktiviranje drugih potražnih timova.

Šef HGSS-a Josip Granić kaže da su informacije s terena takve da je zrakoplov kružio, a oni su ih potvrdili u razgovoru s ljudima, te prikupljali informacije doslovno od kuće do kuće.

Inače, Cessna FR.182 Skylne RG registracijskih oznaka D-EGLF, registrirana je u Njemačkoj, proizvedena je 1979. godine, u vlasništvu je Air Sports Cluba Bayer Leverkusen. Radi se o sportskom avionu za četiri osobe. Radi se o malom sportskom zrakoplovu koji nema crnu kutiju.

Zbog opsežne potrage u Broćancu je, u Lovačkom domu organiziran stožer, a cijelu logističku potporu daje Civilna zaštita.
Između Karlovca i Like dosad je već zabilježeno nekoliko nesreća sportskih zrakoplova.

Pročitajte i ovo

SLUČAJNO

Polomljen polubranik na prijelazu kod sv. Antona