Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život DJEČJI VRTIĆ SLUNJ Podijeli

Ni jedan izvođač radova nije se javio na natječaj vrtića u Slunju, a djeca i dalje u zgradi s lošom izolacijom

I kad ima novca, nema tko raditi

Čak 120 slunjskim mališana čeka na bolje uvjete u vrtiću. Projekt koji je jamčio uređenje vrtića i bolju kvalitetu boravka slunjskoj djeci, prošao je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Danas su trebali biti dostavljene ponude izvođače radova na natječaj javne nabave. No, čak i kada se osiguraju sredstva, teško je pronaći kvalitetnog izvođača. Naime, na natječaj javne nabave, niti jedan izvođač se nije javio. Ono što sada slijedi je čekati naputke od Fonda i konzultatnata pa će se znati daljnji koraci. Po svemu sudeći, ovaj natječaj javne nabave će se poništiti, a slijedi raspisivanje novog natječaja.

Dok se izvođači odluče žele li i mogu li raditi ili ne, djeca i dalje borave u uvjetima koji nisu za pohvalu. Izolacija je loša pa je zimi jako hladno, a ljeti vruće. Naime, utvrđeno je da je zgrada u D energetskom razredu iako su u taj prostor uselili relativno nedavno, odnosno 2008. godine.

-Vrtić godišnje troši više od 10 000 lož ulja da bi prostor bio adekvatno zagrijan. Za ljetne uvjete smo morali ugraditi klima uređaje koje nisu baš idealno rješenje, ali to je manje zlo, pojašnjava ravnateljica vrtića Gordana Kovačević.

Rješenjima koje je projektant osmislio u projektu, uštedilo bi se više od 60 % energije, a i dječici kao i zaposlenicima vrtića bio bi ugodniji boravak u tom prostoru, dodaje Kovačević

-Ovim natječajem na koji smo se javili i realizacijom projekta ugradili bismo rekuperatore kao sustav hlađenja i grijanja. Ugradili bismo i solarne kolektore i zamijenili vanjsku stolariju. Time bi se postigle značajne uštede toplinske energije, ističe Kovačević.

Vrijednost projekta je milijun 155 tisuća kuna, a fond je osigurao 60% vrijednosti. Iz vrtića se nadaju da će se ipak izvoči naći što prije.

Pročitajte i ovo

PRIPREME ZA SISVETE

Zelenilo na groblju Jamadol do subote besplatno prevozi ukrasna zrnca