Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Crna kronika PISMOM DO ŽRTVE Podijeli

Nigerijska prijevara u Karlovcu: Stigla pisma na više adresa, a s njima i novčano “nasljedstvo”

Dobro je to poznata “spika”, a “odvjetnik” iz pisma i cijela priča totalna je prijevara, bacite pisma u smeće

U Karlovcu i županiji pojavila se tzv. nigerijska prijevara.

Radi se o pismima koja su stigla na kućne adrese nekih građana, a u kojima se onaj tko ga piše predstavlja kao odvjetnik. Uz to, klasičnom pričom obavještava onog tko je pismo primio da postoji moguće nasljedstvo u novcu od mogućeg člana dalje obitelji.

– Policija je zaprimila informaciju hrvatske državljanke, starije životne dobi, o tome da joj je na kućnu adresu pristiglo pismo osobe koja se predstavlja kao odvjetnik koji ju obavještava o nasljedstvu u novcu od mogućeg člana dalje obitelji. Na taj način pošiljatelj pokušava dovesti u zabludu primatelja da ga kontaktira putem telefona ili e-maila i ostvari daljnji kontakt radi ostvarivanja novčane naknade, objavili su.

Obzirom da postoji mogućnost da je više građana, posebice osoba starije životne dobi, zaprimilo predmetna pisma, kao i da na opisani način građani mogu postati žrtve prijevare, upozoravamo ih da u ovakvim slučajevima ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.

Upozoravamo građane da se radi o tzv. nigerijskoj prijevari, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je dovoljno ne odgovarati i ne kontaktirati pošiljatelja, kažu u karlovačkoj policiji.

Pročitajte i ovo

POKAZAO OČEVID

Brzina razlog nesreće na Švarči, vozač (48) “doletio” iz Riječke i htio skrenuti u Baščinsku