Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Karlovac BRAVO Podijeli

Nika, Mia, Magdalena i Valentina stipendistice Zaklade Tesla: Rad se uvijek isplati

Stipendije je dodijelila Zaklada Nikole Tesle koja svake godine osigurava novčanu potporu učenicima, studentima, mladim doktorantima i znanstvenicima

Za Niku Vitas, Miu Findrik, Magdalenu Kovačić, i Valentinu Kružić rad i trud se itekako isplatio. Danas su postale ponosne stipendistice koje je dodijelila Zaklada Nikole Tesle iz Karlovca.

Tri učenice i dvije studentice ove školske godine ostvarile su stipendije koje je danas uručila Zaklada Nikole Tesle.

Učenica  Nika Vitas pohađa 3. razred Gimnazije u Karlovcu u općem smjeru, dok je Mia Findrik učenica 2. razreda Prirodoslovne škole Karlovac u smjeru nutricionist.

Kako navodi upraviteljica Zaklde, Renata Kučan, za svaku od učenica izdvojeno je po tisuću kuna stipendije.

Čestitala je učenicama na uspjehu, trudu i radu, a čestitke je uputila i dvjema studenticama, Magdaleni i Valentini.

Magdalena Kovačić studira na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u ZAgrebu na smjeru fitomedicine, dok Valentina Kružić studira na Rudarsko-geološkom-naftnom fakultetu u Zagrebu na smjeru energetike. Za studentice je izdvojeno po tisuću i 500 kuna stipendije svakoj.

Riječi hvale ambicioznim djevojkama uputio je i gradonačelnik Damir Mandić. Nadodao je kako je Karlovac uvijek imao izvrsne učenike i studente koji se ističu:

– Vi samo potvrđujete ono što mi u Karlovcu već znamo, da smo uvijek imali izvrsne učenike i studente. Ove stipendije su posebne, jer za razliku od stipendija  utekućoj godini, Zaklada ipak traži onaj jedan nivo više. Ovo je samo potvrda da ste izvrsne u području kojim se bavite.

U okviru rada, Zaklada inače dodjeljuje stipendije i mladim znanstvenicima i doktorantima, no nažalost ove godine za ta se mjesta nitko nije prijavio.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja