Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija MUKE PO D6 I DALJE Podijeli

Nikad kraja problemima uz D6: Vodovodne cijevi pucaju, zidovi uz cestu “kradu” vidljivost, a čekaju i autobusnu postaju

Autobusno stajalište preuzet će Grad kao obvezu, u VIK-u imaju brza rješenja za pucanje cijevi, a zid…

Kao da nije bilo dovoljno dugo radova i čekanja, za stanovnike uz D 6 u Karlovcu, od Velike i Male Jelse do Borlina i okolnih ulica, problemi samo izviru iz dana u dan.

O nizu tih svakodnevnih izazova govorilo je na nedavnom vijeću dvoje vijećnika – Darko Stanković i Draženka Polović.

Stanković je upozorio kako je autobusna postaja koja se nalazila na spoju Velike i Male Jelse s Borlinom tamo bila pola stoljeća, a sada je nestala. Problem je velik jer učenici nemaju izbor za ukrcavanje na autobus – ili ići na Malu Jelsu ili na Veliku, a mještane zanima što će biti s tim.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić kaže da su upoznati s problemom i da su u kontaktu s Hrvatskim cestama koje su i investitor na D6.

– Imamo neko rješenje, da Grad preuzme obvezu izgradnje stajališta, rekao je Mandić, osobito zbog djece. Vijećnik Stanković dodao je i da je gđa Goršić Prstec spremna dati svoje zemljište za izgradnju autobusne postaje i to bez naknade.

Odgovarajući na dio o nezadovoljstvu mještana, gradonačelnik je najavio da će mjesni odbori Borlin, Velika i Mala Jelsa dobiti kronologiju aktivnosti. -Što se tiče radova, asfaltiranje kreće i gradska uprava držat će se isključivo građevinske dozvole, a s njom u skladu moraju biti izvedeni svi radovi, kazao je Mandić.

Zid priječi pogled i preglednost u vožnji

Stanković je govorio i o nezadovoljstvu ljudi, a onda i konkretizirao slučaj ulaza u Veliku Jelsu. -Sada je fizički sužen ulaz u ulicu zbog dva nogostupa, a izgrađen je i visoki betonski zid i iz automobila ne postoji dobar pregled ceste, kazao je Stanković.

-Zbog vas koji tamo stanujete, taj zid dio je tog projekta, mi smo u kontaktu s Hrvatskim cestama. I oni čekaju da cesta dobije uporabnu dozvolu da se problem može rješavati. Bili smo gore više puta i u potpunosti se slažem s vama da onaj tko je to projektirao, ili nije bio na terenu ili vozi džip. Očekujem da će se problem riješiti kad se dobije uporabna dozvola, rekao je gradonačelnik.

Pucanje cijevi u zadnja dva mjeseca osam puta, mještani na rubu živaca

Vijećnica Draženka Polović otvorila je pitanje situacije u Žumberačkoj ulici i na Donjoj Jelsi gdje vodovodne cijevi stalno pucaju, a ljudi “prolaze kalvariju”. Uz radove na D6 to je još jedan užas kojeg stanovnici prolaze.

– Vodovodne cijevi uz D6 stalno pucaju, u zadnja dva mjeseca cijevi su pukle osam puta, a u ovoj godini i više od dvadeset, rekla je Polović. – To su gejziri. Domaćinstva su potpisala peticiju gradonačelniku i VIK-u i pitala radi li se o neadekvatnoj opskrbi ili neadekvatnim cijevima, ili oboje.

Za problem vodoopskrbe i pucanja cijevi na Donjoj Jelsi i u Žumberačkoj ulici znaju u Vodovodu i kanalizaciji. Direktorica Katarina Malenica odgovorila je da kvarove saniraju što hitnije, a našli su rješenja koja će vrlo brzo zaživjeti. Za početak, hitno će rekonstruirati 250 metara cjevovoda u Donjoj Jelsi koji je kritičan. Riječ je o dijelu od vodocrpilišta Borlin do nadvožnjaka, a dio magistralnog cjevovoda također će se obnoviti, od vodocrpilišta do vodospreme Jelsa, no prije moraju riješiti imovinsko pravne odnose, objasnila je Malenica.

Kao razloge pucanja cijevi, direktorica VIK-a navodi radove na D6, ali i visok tlak u cijevima, kao i to što je cjevovod tlačni i gravitacijski koji će se kroz sljedeću investiciju razdvojiti. Žumberačka ulica također se projektira, rekla je.

Vijećnicu Polović zanimalo je znači li to da su u tom dijelu ugrađene neodgovarajuće cijevi.

-Cijevi su izgrađene kroz ISPA projekt prije 10-12 godina, visok je tlak i to je jedan od razloga puknuća, odgovorila je Malenica.

Pročitajte i ovo

UHVAĆEN

BIH državljanin bušio gume po Rakovcu i Zvijezdi pa dolijao