Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

Nikola Brnardić juniorski, Magdalena Ljubić, Lucio Matuzić, Petar Fičko i Antonijo Šnajder kadetski državni prvaci

Ljubićeva, Fičko i Latković osigurali su nastup na Europskom kadetskom prvenstvu.

Nikola Brnardić iz karlovačke Prane osvojio je naslov juniorskog državnog prvaka na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore održanom proteklog vikenda u Splitu, dok su se u kadetskoj konkurenciji naslovima okitili Magdalena Ljubić iz Karlovca, Lucio Matuzić i Petar Fičko iz Banije Pandas te Antonijo Šnajder iz Ogulina.

Brnardić je nastupio u kategoriji do 51 kg, ubilježio sve četiri pobjede i popeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, a proglašen je i najboljim juniorom prvenstva.

U juniorskim kategorijama naši su borci osvojili još dvije medalje. Josip Vuljanić iz Karlovca je u kategoriji preko 78 kg s jednom pobjedom osvojio srebro, a Gabrijela Fehervari iz Prane je u kategoriji do 44 kg bez pobjede dobila broncu.

U subotu u kadetskoj konkurenciji imali smo više uspjeha. Naslovima državnih prvaka okitili su se Magdalena Ljubić iz Karlovca (kadetkinje do 33 kg – 2 pobjede), Lucio Matuzić (kadeti do 41 kg – 3 pobjede) i Petar Fičko (kadeti do 45 kg – 3 pobjede) iz Banije Pandas te Antonijo Šnajder iz Ogulina (kadeti do 33 kg – 3 pobjede).

Jedino srebro izborila je Leona Grubiša iz Prane (kadetkinje do 37 kg – 3 pobjede), a bronce su osvojili Oscar Kovačić (kadeti do 45 kg – 1 pobjeda) i Ivan Latković (kadeti do 61 kg – bez pobjede) iz Prane, Đorđe Bunčić iz Karlovca (kadeti do 49 kg – 2 pobjede), Josip Šnajder iz Ogulina (kadeti do 53 kg – 1 pobjeda) i Dominik Aršulić iz Duge Rese (kadeti do 65 kg – 1 pobjeda).

Ljubićeva, Fičko i Latković ovim su rezultatima osigurali nastup na Europskom prvenstvu i pridružili se Matuziću, koji je već ranije izborio plasman na europsku smotru. Banija Pandas je u ukupnom poretku kadeta osvojila 2. mjesto.

Mihael Močilac iz Prane vodeći kandidat za nastup na Europskom para prvenstvu

Članovi Taekwondo kluba Prana nastupili su u subotu na 2. International ‘Friendly’ Para Taekwondo Openu u Zagrebu, trećem kriterijskom turniru za nastup na Europskom para prvenstvu. Najuspješniji je bio Mihael Močilac, koji je u kategoriji P30 -15 osvojio zlatnu medalju i vodeći je kandidat za nastup na Europskom prvenstvu.

Brončane medalje osvojili su Matija Pahanić (P20 -15), Marko Skender (P20 15-30), Željka Tomaš (P20 15-30) i Josipa Popovački (P20 15-30), dok je Veronika Biber u kategoriji P20 15-30 zauzela 5. mjesto.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Vodećem Ogulinu bod u Malom Erjavcu, Vatrogasac u derbiju kola deklasirao Slunjane