Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Crna kronika VIKEND PATROLA Podijeli

Nisu prošli kroz lijevak: Mladić (21) uhvaćen s drogom, a 54-godišnjak bez vozačke u tehnički neispravnom vozilu

Tijekom vikenda zabilježeno još 285 prometnih prekršaja

Vikend akciju karlovačka policija je u petak počela još tijekom dana postavljanjem “lijevka” na A1 u Draganiću u pravcu juga.

Tako su utvrdili 123 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Kod 11 vozila utvrđeni su tehnički nedostaci te su iz daljnjeg sudjelovanja u prometu isključena tri vozila, dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno devet prekršaja.

U lijevku je zapeo i 21-godišnjak kojem je u automobilu zagrebačkih registracija pronađeno i oduzeto 1651 gram suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu. Zaradio je kaznenu prijavu za Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Slično je prošao i 54-godišnjak u automobilu sisačkih registracija. Vozio je prije stjecanja prava na upravljanje i tehnički neispravnim vozilom i to ne prvi puta. Kao recidivist je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud gdje mu je izrečena kazna od 60 uvjetno na 12 mjeseci, novčana kazna od 2.000 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Osim toga, karlovačka policija je tijekom vikenda zabilježila i 285 prometnih prekršaja. Ovoga puta brzina je sa 70 prekršaja pala na drugo mjesto. S trona su je skinula 76 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osam vozača uhvaćeno je pijano za volanom, a 13 s mobitelom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 59-godišnjeg slovenskog vozača osobnog automobila. On je na graničnom prijelazu Jurovski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, napuhao 2,00 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 151 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 31-godišnjak.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

REKORDER ZASAD

Teretni automobil u Gornjem Zvečaju vozio s 3,23 promila “tereta”