Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Niže nagrade na posuđenoj harmonici

Samo njegova, vlastita jer ona na kojoj Božidar Blažević s Popović Brda vježba i niže uspjehe posuđena je, iz škole. – Počeo sam svirati harmoniku sa 7 godina – priča Božidar. Tada je krenuo i u Glazbenu školu. I marljivo uči već četiri godine. Božidar o tome ne priča, no njegov tata otkriva da je […]

Samo njegova, vlastita jer ona na kojoj Božidar Blažević s Popović Brda vježba i niže uspjehe posuđena je, iz škole.
– Počeo sam svirati harmoniku sa 7 godina – priča Božidar.

Tada je krenuo i u Glazbenu školu. I marljivo uči već četiri godine.

Božidar o tome ne priča, no njegov tata otkriva da je dječaku prilično naporno ići u jednu, pa drugu školu, obje prilično udaljene od njihove kuće. Dok napiše zadaću, pripremi se za školu, dođe do Karlovca, vrati se natrag… ponekad, shrvan umorom, zaspi u autu. Ali, sutra kreće ponovo i niže petice!

Skromno otkriva da je sudjelovao na međunarodnim natjecanjima harmonikaša i u kratko vrijeme osvojio dva druga mjesta: na 5. Međunarodnom srečanju harmonikaša u Sloveniji i 34. Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Puli.

Božidar nerado govori o svom talentu i harmonikaškom umijeću, ali priznaje da priželjkuje glazbenu karijeru. Pa upitan želi li zato svoju, baš svoju harmoniku, gotovo sramežljivo odgovara: Da!

Do harmonike samo uz pomoć drugih

Roditelji novac za harmoniku nemaju, pa su im i u školi i u Gradu obećali pomoći. Škola je, kao i njegov otac, poslala molbe za pomoć, no dovoljno za harmoniku – 10-ak tisuća kuna – još nije prikupljeno. Otac Viktor kaže da su zahvalni za bilo kakvu pomoć .
– Žiro račun kod Karlovačke banke je 2400008-3110111885. Unaprijed zahvaljujem na pomoći svima – poručio je Božidarov otac.

Desetak tisuća kuna potrebno je za ostvarenje sna, za harmoniku jednom karlovačkom odlikašu, možda, jednom, najboljem svjetskom harmonikašu. Je li to doista nedostižno u ovom gradu i županiji?

video.radio-mreznica.hr/play/20090723_1415-bozidar_harmonika_23072009.mp4

Pročitajte i ovo

BUKA PO MJERI

Javno savjetovanje o buci i ugostiteljskoj djelatnosti: Bučnije na točno određenim lokacijama, svirke na terasama kafića, kampiranje izvan kampova