Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

NK Duga Resa 1929: Nije bilo nikakve namjere nekoga ispustiti s popisa pozvanih najstarijih nogometaša

Potaknuti negodovanjem dijela građana na organizaciju 100. obljetnice igranja nogometa u Dugoj Resi, iz NK Duga Resa 1929 uputili priopćenje.

DUGA RESA – Obilježavanje 100 godina igranja nogometa u Dugoj Resi, održano 27. lipnja na gradskom stadionu, ostavilo je za sobom ‘repove’ u obliku nezadovoljstva dijela građana njenom organizacijom. Iz tog razloga iz NK Duga Resa 1929, koji je organizirao proslavu, poslali su, kako navode, određena pojašnjena.

Propćenje iz kluba donosimo u cjelosti.

Obzirom postoji dosta veliko nezadovoljstvo kod određenog dijela žitelja grada Duge Rese, a u svezi organizacije 100. obljetnice nogometne igre u gradu, dužni smo dati određena pojašnjenja.

Nažalost, u pripremu i organizaciju 100. obljetnice upustili smo se vlastitim snagama i financijskim sredstvima, iako obljetnica nije bila NK Duge Rese 1929, već svih nogometnih klubova i nogometnih djelatnika na prostoru grada Duge Rese. S time u vezi i utakmicu protiv NK Lokomotive odigrala je selekcija igrača s područja grada Duge Rese.

Kako bi uveličali ovu obljetnicu, zamolili smo sportskog novinara koji prati rad svih sportskih udruga na prostoru grada zadnjih nekoliko desetljeća da nam izvuče podatke za najstarije živuće nogometaše na prostoru grada, kako bi ih službeno pozvali na ovo obilježavanje. Na adrese nogometaša, koje smo prikupili, uputili smo ukupno 25 službenih pozivnica, na koje se odazvalo ukupno desetak pozvanih. Dakle, jedini kriterij je bio najstariji živući nogometaši u gradu, a svi ostali pozvani su na obilježavanje putem plakata i javnih medija.

Ispričavamo se svima koji su se našli povrijeđeni jer se nisu našli na popisu službeno pozvanih nogometaša, a odgovorno tvrdimo da nije bilo nikakve namjere nekoga ispustiti s popisa. Nažalost, prilikom preuzimanja kluba od strane današnje uprave, u klubu nisu zatečene arhive koje bi nam dale uvid u cjelovite popise igrača koje su kroz povijest kluba nastupali za isti. Saznanja o važnosti arhivske građe kluba nisu kod svih uprava kluba bile na istoj razini te je stanje arhive koje imamo u klubu upravo odraz stanja kroz povijest kluba.

Nogometni klub Duga Resa 1929 iduće će godine obilježavati 90 godina postojanja te se nadamo da organizacijski odbor, koji će pripremati proslavu, neće učiniti ‘propuste’ koje mi nismo uspjeli izbjeći.

U Dugoj Resi, 5. lipnja 2018.

Za NK DUGA RESA 1929
Predsjednik Dražen Palajsa

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Dominacija Ogulinki: Barbara Žilić i Marija Paušić najbolji ženski par Karlovačke županije