Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

NK Duga Resa 1929 se ne gasi, posluje pozitivno, ali se osipala seniorska momčad i odustala od nastupa u 1. ŽNL

Predsjednik Dražen Palajsa u ostavci je još od veljače ove godine, no zainteresiranih za preuzimanje njegove fotelje nema.

Nogometni klub Duga Resa 1929 se ne gasi, posluje pozitivno, no osipala se seniorska momčad pa u predstojećoj sezoni neće nastupiti u Prvoj županijskoj ligi.

Odgovorili su tako iz Uprave kluba na upit Radio Mrežnice, potaknut sve glasnijim pričama u gradu na Mrežnici kako se klub, nakon 93 godine rada, u potpunosti gasi. Jasno i glasno su poručili kako se klub ne gasi niti je u financijskim dubiozama, dapače, posluje pozitivno, a u zadnjih godinu dana uložio je oko 100 tisuća kuna u infrastrukturu i opremu te stvorio još bolje uvjete za rad. Ovih dana na stadionu se igraju utakmice Čavlekovog U16 međunarodnog turnira i brojni ugledni gosti iz hrvatskog nogometa, kažu nam, oduševljeni su stanjem travnjaka.

Nažalost, nakon ispadanja iz Četvrte lige Središte osipala se seniorska momčad. Otišlo je desetero igrača pa je klub primoran odustati od nastupa seniora u Prvoj županijskoj ligi u predstojećoj sezoni. Rad su svim mlađim kategorijama funkcionira normalno i one će nastupati u svojim ligama. Međutim, u klubu su iznimno razočarani suradnjom s Karlovcem 1919, koje zapravo i nema. Štoviše, kažu kako ‘Karlovac 1919 vrši devastaciju Duge Rese 1929’ jer je u zadnjih pet godina čak 45 djece otišlo iz dugoreškog u karlovački klub, a zadnja u nizu tih ‘devastacija’ bila je, kako nam je rečeno, odlazak cijele selekcije mlađih pionira u Karlovac 1919.

Predsjednik Dražen Palajsa u ostavci je još od veljače ove godine, no zainteresiranih za preuzimanje njegove fotelje nema. Mnogi ‘stručnjaci’ komentiraju stanje u klubu po šankovima dugoreških kafića, ali nitko od njih ne želi se uhvatiti posla i preuzeti klub – poručili su iz Uprave.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

MLADI RAZBOJNICI

Pronađena dvojica mladića koji su na parkiralištu trgovine u Grabriku napali muškarca i opljačkali ga