Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac NOĆ S BACHOVOM GLAZBOM Podijeli

Noć glazbe i Kava s Bachom u Karlovac ovaj vikend dovode rekordan broj sudionika

200 ljudi iz gotovo cijele Hrvatske te jedna sudionica iz Mađarske u petak obilježavaju 334. rođendan Johanna Sebastiana Bacha

Najbrojnija do sad Noć glazbe održat će se ovoga petka u Karlovcu, a obilježavanje 334. godine od rođenja Johanna Sebastiana Bacha nastavit će se i u subotu manifestacijom “Kava s Bachom”.

Petu godinu za redom ovu manifestaciju organizira Glazbena škola Karlovac, nastarija glazbena škola u Hrvatskoj. U petak stiže više od 200 sudionika iz 12 hrvatskih gradova i Budimpešte.

Ove godine se priključio Osijek, ostao je i dalje Split, Zagreb, Varaždin, Sesvete, Pula, Labin, Slatina, Koprivnica, Ogulin, Jastrebarsko, naravno mi i jedna mlada sudionica iz Budimpešte.

Kamo god se okrenete u Karlovcu u petak i subotu naići ćete na Bacha

Oni svi će svirati Bacha od 15 do 24 sata u dvoranama Glazbene škole, a sve će se moći gledati i izvana na velikom videozidu. Live stream bit će organiziran i na trgovima u Vojniću i Ogulinu te će građani i tamo moći uživati u klasičnim Bachovim kompozicijama izvedenim na neobičan način.

– Trebalo bi uzeti dekicu, doći u 15 popodne i sjesti u park i slušati Bacha, rekla je na današnjoj pressici ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak.  – Bit će jako interesantno Uz učenike i profesore dolaze nam i eminentni umjetnici: svjetski poznati pijanista Lovre Marušić, pijanistica Mia Pećnik koja je prošli tjedan svirala u Kuvajtu sa Zagrebačkom filharmonijom. Dolazi nam slavonski lola na tamburi svirati Bacha, Mario zbiljski, dolaze nam naši studenti kojih je ove godine jako puno i jako smo na njih ponosni, dodala je.

Svečani koncert u Noći glazbe bit će održan u subotu 21 sat u velioj dvorani, a taj isti koncert 18. travnja bit će izveden i u Mimari te live streamom prenošen u kulturnim centrima u Vojniću i Plaškom

Bach će se u subotu puštati u jednom trgovačkom centru, u kafićima, školskim knjižnicama, koncert će biti održan i u Papa’su u 10 sati, a bit će ga i među ribama u Slatkovodnom akvariju Aquatici.

Bach u subotu i u akvariju s ribicama

– U subotu ćemo puštati Bacha u različitim interpretacijama u našem ugostiteljskom objektu i na akvarijskom trgu. Posebno nas veseli je upravo obrada Bachovih skladbi u stilovima koje mi najradije slušamo u Aquatici to su jazz, blues i rock, tako da sam sigurna da će naši posjetitelji prepoznati tu jednu novinu i kvalitetu koju Bach pruža. Zanimljivo je i to kako je Bach završio u Aquatici. Nedavno je završeno znanstveno istraživanje kojim je dokazano da ribe čuju. Upravo su na primjeru puštanja Bachove glazbe i glazbe Stravinskog ustanovili da ribe čuju i da više vole Bacha jer su se ribe radije hranile kada su slušale Bachovu glazbu, naglasila je ravanteljica Margarita Maruškić Kulaš.

U subotu u Glazbenoj školi bit će od 10:30 predavanje o povijesti glazbe te u 11 :30 predavanje i koncert čembalistice Linde Mravunac Fabijanić.

Pročitajte i ovo

KVAR

Bez vode od Jelse preko Mahična do Draganića