Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija VEČERAS NEMA SPAVANJA Podijeli

Večeras Noć muzeja: Ovdje pronađite kamo večeras u svom gradu i selu

Tema 15. Noći muzeja su velike obljetnice hrvatskih muzeja

Možda ne najbogatiji, ali ove godine izuzetno zanimljiv bit će program Noći muzeja u cijeloj Karlovačkoj županiji. Od 18 sati pa sve do 1 iza ponoći ovdašnji muzeji, ustanove, škole…otvaraju svoja vrata znatiželjnicima.

U Srednjoj školi Duga Resa učenici i profesori organiziraju izložbe, radionice i igraonice kojima će obilježiti život i djelo slikara Miroslava Šuteja i književnice Irene Lukšić. Bit će tu optičkih iluzija, učeničkih filmova, mini tiskara, a zgrada škole postat će kinoplatno na kojem će se projicirati učenički radovi.

Gimnazija Karlovac ovu 15. Noć muzeja je posvetila kinu Edison koje bi, da radi, slavilo 100 godina. U kabinetu fizike moći će se razgledati stara učila, sudjelovati na predavanjima o filmu, pogledati izložbe o kinu i slično.

U karlovačkom akvariju Aquatici posebno zanimljiva bit će izložba Muzeja krapinskih neandertalca “Krapinski pračovjek”, ali i mogućnost besplatnog razgledavanja akvarija ili rock koncert.

Gradski muzej Karlovac otvoren će biti na sve četiri lokacije. Na Strossmayerovom trgu izdvajamo izložbu „Prapovijest u rukama“, u Muzeju Domovinskog rata na Turnju besplatan posjet izložbi „Karlovac 1991.-1995.“. U Galeriji „Vjekoslav Karas“ organizirana su čitanja priče Nade Iveljić za predškolce te radionica „Radosni vrbik“ za djecu iznad 6 godina. Na Starom gradu posjetite izložbu ”Deutsch-römisches Brevier: 500 godina – 400 primjeraka – 1 obljetnica”.

Karlovčani će u Noći muzeja moći posjetiti i Franjevački samostan, zatim muzej u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, Etno kuću KUD-a Sv. Ana na Vučjaku ili staru područnu školu na Stativama gdje KUD Stative ima izložbu starih lutaka, spomenara i znački. Što posjetiti u Karlovcu može se doznati u Turističko-informativnom centru na Korzu koji će biti otvoren do 22 sata.

U Ogulinu Ivanina kuća bajke bit će u znaku broja sedam, a Zavičajni muzej Ogulin prezentirat će stalni postav putem nove mobilne aplikacije s audio vodičem.
Zavičajni muzej u Ozlju obilježit će 90 godina od početka muzejske djelatnosti u Starom gradu Ozlju u kojem je danas smješten.

Noć muzeja obilježit će se i u manjim mjestima. U Draganiću u školi bit će izložena stara nastavna pomagala, zavjetne slike sv. Vida i sv. Roka, zastava DVD-a Draganić iz 1929. i slično.

U malom Prilišću u prostoru Udruge Zora među ostalim će obilježiti i 35 godina etno zbirke. KUD Paurija u etno kući u Dubravcima poučavat će o tome kako nastaje narodna nošnja, a KUD Sv. Marija u Novigradu na Dobri u prostorijama škole nudi izložbu o velikim obljetnicama novigradskog kraja.

Pročitajte i ovo

PREVENCIJA

Stiglo još 690 doza cjepiva za zdravstvene djelatnike. Masovno cijepljenje u veljači