Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Županija VEČERAS NEMA SPAVANJA Podijeli

Večeras Noć muzeja: Ovdje pronađite kamo večeras u svom gradu i selu

Tema 15. Noći muzeja su velike obljetnice hrvatskih muzeja

Možda ne najbogatiji, ali ove godine izuzetno zanimljiv bit će program Noći muzeja u cijeloj Karlovačkoj županiji. Od 18 sati pa sve do 1 iza ponoći ovdašnji muzeji, ustanove, škole…otvaraju svoja vrata znatiželjnicima.

U Srednjoj školi Duga Resa učenici i profesori organiziraju izložbe, radionice i igraonice kojima će obilježiti život i djelo slikara Miroslava Šuteja i književnice Irene Lukšić. Bit će tu optičkih iluzija, učeničkih filmova, mini tiskara, a zgrada škole postat će kinoplatno na kojem će se projicirati učenički radovi.

Gimnazija Karlovac ovu 15. Noć muzeja je posvetila kinu Edison koje bi, da radi, slavilo 100 godina. U kabinetu fizike moći će se razgledati stara učila, sudjelovati na predavanjima o filmu, pogledati izložbe o kinu i slično.

U karlovačkom akvariju Aquatici posebno zanimljiva bit će izložba Muzeja krapinskih neandertalca “Krapinski pračovjek”, ali i mogućnost besplatnog razgledavanja akvarija ili rock koncert.

Gradski muzej Karlovac otvoren će biti na sve četiri lokacije. Na Strossmayerovom trgu izdvajamo izložbu „Prapovijest u rukama“, u Muzeju Domovinskog rata na Turnju besplatan posjet izložbi „Karlovac 1991.-1995.“. U Galeriji „Vjekoslav Karas“ organizirana su čitanja priče Nade Iveljić za predškolce te radionica „Radosni vrbik“ za djecu iznad 6 godina. Na Starom gradu posjetite izložbu ”Deutsch-römisches Brevier: 500 godina – 400 primjeraka – 1 obljetnica”.

Karlovčani će u Noći muzeja moći posjetiti i Franjevački samostan, zatim muzej u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, Etno kuću KUD-a Sv. Ana na Vučjaku ili staru područnu školu na Stativama gdje KUD Stative ima izložbu starih lutaka, spomenara i znački. Što posjetiti u Karlovcu može se doznati u Turističko-informativnom centru na Korzu koji će biti otvoren do 22 sata.

U Ogulinu Ivanina kuća bajke bit će u znaku broja sedam, a Zavičajni muzej Ogulin prezentirat će stalni postav putem nove mobilne aplikacije s audio vodičem.
Zavičajni muzej u Ozlju obilježit će 90 godina od početka muzejske djelatnosti u Starom gradu Ozlju u kojem je danas smješten.

Noć muzeja obilježit će se i u manjim mjestima. U Draganiću u školi bit će izložena stara nastavna pomagala, zavjetne slike sv. Vida i sv. Roka, zastava DVD-a Draganić iz 1929. i slično.

U malom Prilišću u prostoru Udruge Zora među ostalim će obilježiti i 35 godina etno zbirke. KUD Paurija u etno kući u Dubravcima poučavat će o tome kako nastaje narodna nošnja, a KUD Sv. Marija u Novigradu na Dobri u prostorijama škole nudi izložbu o velikim obljetnicama novigradskog kraja.

Pročitajte i ovo

NULA POZITIVNIH

Karlovačka županija bez novooboljelih