Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac NOSITELJI LISTA Podijeli

Nositelji lista za karlovačko vijeće: HDZ sa Svetićem, SDP s Malović, DP “napada” s bivšim specijalcem Ribićem

Ribić je ujedno i jedino novo ime, a nakon 30 godina specijalne policije i svih ratišta, ulazi sad na novo

Kandidati za gradonačelnika Karlovca poznati su i svoju “težinu” 16. svibnja izmjerit će pred biračima, no uz izbor čelnika grada, birat će se i sastav novog gradskog vijeća o kojem izabranom gradonačelniku ovisi puno toga. Tek da podsjetimo, pred birače će za izbor gradonačelnika izaći Damir Mandić (HDZ), Davor Petračić ( SDP i ostali), Draženka Polović ( Možemo), Čedomir Tatalović ( Živi zid), Amirudin Talakić (HNS) i Martina Stojkić (DP).

Ovih se dana finaliziraju liste za vijeće, rade pritom brojne taštine, neki se (ne)opravdano vide na vodećim pozicijama, a iz dosadašnjih izbora jasno je da je jedan broj birača zaokruživao primjerice jednog kandidata za gradonačelnika, a drugu listu, vođen kriterijima odabira pojedinaca s te liste koji su mu odgovarali.

Prvi poznati kandidat za nositelja liste bio je Marin Svetić iz HDZ-a. Ovaj čelnik Hrvatskih šuma u Karlovcu u nedavnim je stranačkim izborima postao zamjenik predsjednika karlovačkog HDZ-a, a slovi za izuzetno smirenu, vrijednu i radišnu osobu. Svetić uživa velik ugled među članovima, ali i ostalim građanima, a bude li HDZ ostvario većinu u Vijeću, vjerojatno će upravo on biti njegov predsjednik.

Ljuta konkurencija HDZ-u stići će s “kombinirane” liste nezavisnog Davora Petračića te SDP-a i ostalih. Listu će nositi Dragica Malović, članica SDP-a i aktualna Petračićeva kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice. Tako je  Petračić džentlmenski dao prednost stranačkoj kandidatkinji koja je na nedavnom predstavljanju kandidata odaslala poruku zajedništva svih Karlovčana u bitci za bolji grad, ali i nanizala brojne probleme s kojima se Karlovac susreće.

Listu Možemo! nosit će njihova kandidatkinja za gradonačelnicu, Draženka Polović. Riječ je o profesorici izuzetno dobro poznatoj generacijama karlovačkih đaka, zaposlenici Ekonomsko turističke škole, ali i ženi koja bi u kampanji bezbrižno mogla imati parolu “Već sam rušila gradonačelnike”. Za one koji ne znaju, Draženka Polović bila je kandidatkinja nekadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Mire Škrgatića za ravnateljicu Gradske knjižnice, no to na kraju nije postala, zbog čega je Škrgatić smijenjen i na njegovo je mjesto stigao Damir Jelić.

HNS će kao nositelja liste istaknuti Žarka Latkovića. Njegov višegodišnji politički rad najprije je bio vezan za SDP, a potom je postao član HNS-a za kojeg sada “istrčava” na karlovački teren.  Neprikosnoveni je znalac i stručnjak za energetsku učinkovitost, vrlo temeljit i susretljiv u komunikaciji, predsjednik je udruge Turbina promjena, a i jedan od organizatora izbora za najmješanca godine u Karlovcu, susreta koji okuplja vlasnike četveronožnih mješanaca.

Živi zid će kao nositelja liste dati ujedno i svog kandidata za gradonačelnika Čedomira Tatalovića. Dosadašnji je gradski vijećnik koji se isticao borbom za običnog Karlovčanina, upozoravao na cijene grijanja u Karlovcu odnosno probleme toplinarstva, a prilično je britak kako na jeziku, tako i na Facebooku gdje često razmjenjuje mišljenja s pobornicima LGBTQ populacije, a ne krije ni svoje stavove po pitanju p(l)andemije.

Domovinski pokret u bitku za karlovačko gradsko vijeće odlučio je krenuti s ratnikom i bivšim specijalcem, nedavno umirovljenim Alenkom Ribićem. Ovo je definitivno najveće iznenađenje i jedino zasad novo ime u predizbornim pričama. Ribić je 30 godina proveo u specijalnoj policiji MUP-a, bio je drugi čovjek sustava, prekaljeni je ratnik i domoljub, dobro poznat Karlovčanima, pa ne treba sumnjati da bi njegov ulazak u političku arenu trebao biti osvježenje koje će donijeti žustrinu i “fajt” u vijeće. Neslužbeno, Ribić bi trebao biti i kandidat za zamjenika gradonačelnika u kombinaciji s Martinom Stojkić kao kandidatkinjom za čelnicu Grada, no potvrda se još uvijek čeka.

Pročitajte i ovo

PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Obiteljsko nasilje u Karlovačkoj županiji lani poraslo za 100 posto. Dan je borbe protiv nasilja nad ženama