Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija EU NOVAC Podijeli

Nova ravnateljica InoveDR Vanja Glogovac poručila da želi suradnju sa svima

U povijesnom smo trenutku vezanom za sredstva iz EU fondova

Suradnja i to sa svima, glavna je poruka ravnateljice Inove DR, nove razvojne agencije u Dugoj Resi, Vanje Glogovac prilikom predstavljanja gradskim vijećnicima. 

Glogovac koja će biti na čelu agencije koja bi, slikovito rečeno, trebala biti najvažnija u projektima povlačenja sredstava iz EU fondova, zahvalila je dugoreškom gradonačelniku Boljaru što je uopće prepoznao važnost trenutka. -Ovo je povijesni trenutak za Hrvatsku jer je ispregovarano 25 milijardi eura, a naš BDP iznosi 50 milijardi. Stoga nam se pružaju ogromne prilike povlačiti sredstva iz EU fondova, za što bolju budućnost naše djece.

Glogovac bi trebala u svom radu pomagati što gradu, što gospodarstvenicima odnosno svima ostalima, prolazak kroz, kako je rekla “šumu papira odnosno papirologije” koju traži administracija EU. – Često smo bili zaplašeni tom šumom podataka korištenja sredstava jer je to kompleksan sustav.

Kako je rekla, Hrvatska je u ovom trenutku povukla najviše sredstava iz tih fondova jer je i najmlađa članica i prvi put sudjeluje u okviru od 2021. do 2027.godine.

-Naš gradonačelnik Boljar prepoznao je upravo taj trenutak tranzicijskog perioda gdje završava jedno razdoblje, a sad dolazi to novo, rekla je Glogovac.

Zamolila je sve za suradnju. – Molim vas za suradnju jer sama to ne mogu nositi na svojim leđima, tako velik sustav i velike mogućnosti, a za suradnju da zajedno iskoristimo ova sredstva, rekla je.

Dodala je da se povlačenje sredstava iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost očekuje kroz mjesec dana, a kad se ispregovara financijski okvir počet će se koristiti i sredstva iz novih programa. -Ovo je zaista povijesni trenutak za Hrvatsku, očekuje nas veliki posao. Imamo toliko prilika da mi je čast biti ovdje i raditi, a jedino zajedničkim radom možemo povlačiti sredstva. Puna optimizma Glogovac je najavila puno posla te pozvala da se ojačaju kapaciteti u ovoj ustanovi. -Tu ću biti za sva vaša pitanja, neću u svakom trenutku znati odgovore, i mi koji smo u tome nekad se jedva snađemo, no odgovor ćemo uvijek dobiti. Ovime se može povećati kvaliteta života i poslovanja u Dugoj Resi, dodala je.

Glogovac je ekonomistica i bila je zaposlena u Ministarstvu za demografiju kao voditeljica službe za mlade i volonterstvo. Dosad je radila i na mnogim projektima, bila je viši stručni savjetnik u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu, potom voditeljica projekta u Kraljevskoj akademiji Zagreb, radila je i za neke udruge te u Uredu za socijalno partnerstvo hrvatske vlade.

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru