Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život DAN ZA OBILAZAK Podijeli

Nova škola MIOŠ-a na Gazi skoro gotova – od jeseni 360 učenika u nju će u dvije smjene

Učenici MIOŠ-a konačno sele iz zgrade u Domobranskoj koja je u vlasništvu OŠ Braća Seljan

Mješovita industrijsko – obrtnička škola najesen definitivno seli u svoju novu zgradu na Gazi jer radovi na energetskoj obnovi i unutarnjem uređenju bit će završeni do lipnja. Nakon puno godina obećanja, priča o preseljenju konačno postaje stvarnost.

– Dobili smo više od 1100 kvadrata dobrog prostora, imamo devet učionica i sve prostore za administraciju. Kabineti su nam u Prirodoslovnoj školu koja je u neposrednoj blizini, graditeljski praktikum smo uredili u prostoru do i za prvo vrijeme uvjete imamo, rekla je ravnateljica MIOŠ-a Snježana Erdeljac obišavši s resornom dožupanicom Vesnom Hajsan Dolinar i gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem zgradu na Gazi.

Radi se o višemilijunskom projektu u kojem Karlovačka županija gotovo da gradi u potpunosti novu srednju školu.

– Još 2018. smo kupili ove prostore od tiskare Gaze i Bone za 1.125.000 kuna, energetska obnova je 3,7 milijuna kuna, a unutarnje uređenje 2,6 milijuna kuna. Za programe koji su smješteni u Prirodoslovnoj školi – pekar, mesar, kozmetičar, pediker i frizer – izdvojeno je iz proračuna Karlovačke županije  u prošloj godini 1,5 milijuna kuna tako da je ova investicija ukupno 8,5 milijuna kuna, podsjetila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Među radnicima koji uređuju novu zgradu MIOŠ-a je i jedan učenik te škole koji je na praksi

Grad Karlovac će MIOŠ-u također izaći u susret.

– Sigurno ćemo vrlo brzo jedan dio ove parcele ispred darovati školi da si može organizirati kvalitetno parkiralište, rekao je gradonačelnik Mandić.

Uređenje stare zgrade uvijek je izazov pa ih je tvrtka GIPS MONT imala na pretek. Ipak, sve probleme uspješno su riješili. Ovo će biti prva škola u županiji koja će imati sustav grijanja i hlađenja i standard motivirajući za učenike koji upisuju deficitarna zanimanja.

Vlasnik tvrtke izvođača radova Stipo Adžaga posebno je zadovoljan jer uređuje školu za svoje buduće kolege.

-Radimo za djecu koja će nama doći, a neki već jesu. Nadamo se da će im ovdje biti sasvim u redu.

U školu će najesen krenuti 360 učenika u dvije smjene. Ako MIOŠ doživi značajno povećanje broja učenika, u županiji ne isključuju mogućnost proširenja škole na Gazi.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”