Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac ŠKOLA UŽIVO Podijeli

Nova školska godina u Karlovcu po modelu A: Svi od ponedjeljka u školskim klupama

Prvi put u školske klupe sjest će i 461 prvašić

U svim karlovačkim školama u ponedjeljak počinje nastava i to po A modelu. To znači da će učenici dolaziti normalno na nastavu.

Ipak, sve neće biti normalno jer će se provoditi stroge epidemiološke mjere zbog kojih će većina škola, pa i onih koje su bile u jednoj smjeni, prijeći u dvije. Sve kako bi se osigurao minimalni kontakt učenika. Rečeno je danas ispred OŠ Grabrik na pressici koju su održali ravnateljica Željka Škot, gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko i gradonačelnik Damir Mandić.

– U dvije smjene radit će OŠ Švarča, OŠ Banija, OŠ Braća Seljan. U dvije smjene nastavit će raditi i OŠ Dragojla Jarnević”, u dvije smjene vraća se i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. U dvije smjene bit će i škole koje su i do sad tako radile – Turanj, Mahično, Dubovac i Grabrik. Jedino Skakavac i Rečica ostaju u jednoj smjeni jer imaju manji broj učenika i prostorne uvjete,  rekla je pročelnica Dražena Sila Ljubenko i naglasila da će produženi boravak biti organiziran samo za prve i druge razrede.

Grad je za svoje osnovne škole te za srednje škole u Karlovcu osigurao maske

Grad je za svoje škole nabavio više od 9 tisuća platnenih maski, svatko će dobiti po dvije, te još dodatno 4000 za učenike i djelatnike karlovačkih srednjih škola. Svakog osnovnoškolca će u ponedjeljak uz maskice dočekati i sredstvo za dezinfekciju te raspored sati.

Jedna od najvećih škola, Grabrik, sa 32 razredna odjela i 660 učenika, spremna je za povratak djece u školu.

-Nastava će početi onako kako smo i prije prakticirali u OŠ Grabrik, rekla je ravnateljica Škot. Najveći broj djece jest će u  učionicama, a svega četri razreda će jesti u školskoj blagovaonici.

Budimo potpora jedni drugima

Od ponedjeljka bit će izazovno za sve kaže gradonačelnik. Roditeljima poručuje da će učiniti sve vezano uz dezinfekciju prostora, nošenje maski i slično, da se ne bi pojavili neki problemi. A ako se i pojave, naglašava, prvenstveno bi ih trebalo rješavati s ravnateljima škola i razrednicima.  – Budimo potpora jedni drugima, rekao je Mandić.

-Učenicima će biti malo nezgodno, ali imajmo na umu da i epidemiolozi kažu da su djeca ipak najmanje rizična skupina, ali da i mi odrasli koji radimo s njima moramo biti raspoloženi smanjiti količinu stresa koji će se sigurno pojaviti. Trebat će nam i strpljenja i razumijevanja. Vjerujem da ćemo mi u Karlovcu našu nastavnu godinu odrađivati baš kako treba – u učionicama. To nije pitanje samo kvalitete nastave već i druženja djece i njihovvog normalnog odrastanja, rekao je Mandić i zaželio svima veselu i radnu školsku godinu.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆA KARLOVAC

Mobilno reciklažno sutra u Skakavcu te Sjeničaku i Utinji