Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Crna kronika SVE ZA NOVAC Podijeli

Nova uhićenja: U Ozlju i Vojniću “pala” još četvorica krijumčara ljudima

Ukupno su prevozili 35 migranata

Policija nastavlja u Karlovačkoj županiji obračun s krijumčarima ljudi.

Uhićena su četvorica novih krijumčara starih 24, 29, 34 i 36 godina, ovoga puta hrvatski državljani.

Naime, jučer 31. svibnja na području Vojnića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 34-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombi vozilu prevozio 26 stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Ujedno, 28. svibnja na području Ozlja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u kombi vozilu prevozio devet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, a u čemu su mu pomagali dvojica hrvatskih državljana starih 24 i 36 godina.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma svi osumnjičeni predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

Pročitajte i ovo

SMRT U ZAVOJU

Motociklist poginuo na Petrakovom Brdu, sudar motocikla i automobila bio je stravičan, Karlovčanin poginuo na mjestu