Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac POBJEDA BRODARACA Podijeli

Novak o uklanjanju box barijera u Brodarcima: “Lijepa je ovo pobjeda nakon višemjesečne borbe, ali nije gotovo. Idemo dalje, slijedi nova tematska sjednica”

Box barijere u Brodarcima nisu bile od koristi, a nanijele su i velike štete

Karlovačko vijeće jednoglasno je donijelo odluku da se box barijere u Brodarcima koje su postavljene prije nekoliko mjeseci uklone. Velike je to pobjeda za Udrugu Brodarci nakon višemjesečne borbe s nevidljivim vjetrenjačama, a od svog cilja ne odustaju.

Poručio je tako danas u razgovoru za Radio Mrežnicu gradski vijećnik Tomislav Novak, ujedno i predsjednik Udruge za zaštitu i očuvanje okoliša “Brodarci”, koja je nastala za vrijeme projekta obrana Karlovca od poplava.

– Ovo je jedna lijepa pobjeda Udruge Brodarci nakon nekoliko mjeseci borbe protiv nevidljivih vjetrenjača. Htio bih zahvaliti svih opozicijskim vijećnicima grada Karlovca na podršci u toj borbi. Ovim primjerom smo pokazali da je svašta moguće ako stanemo zajedno, za zajednički cilj.

Nastavlja vijećnik sa zahvalama i pozicijskim vijećnicima koji su jednoglasno rekli “da” za uklanjanje box barijera i time stali u obranu Brodaraca i svog grada Karlovca.

Naime, spomenute box barijere nisu dale očekivane rezultate, a s druge strane nanijele su veliku štetu.

– Šteta koja je nastala u prostoru uzrokovana box barijerama uistinu je velika. Dogovoreno je da će Grad Karlovac detaljnije pogledati o kolikoj se šteti zapravo radi. Također, Grad Karlovac kao takav trebao ti tražiti naknadu štete.

Borba još nije gotova

Iako je ovo veliki korak naprijed za Brodarce, mišljenja je vijećnik, borba i dalje nije gotova.

Još uvijek nije jasno u kojem smjeru ići dalje, pa je tako isposlovana još jedna tematska sjednica.

– Jučer smo, uz pomoć drugih opozicijskih vijećnika, njih 1/3 potpisanih, uspjeli dogovoriti još jednu tematsku sjednicu. Rečeno je da bi ona mogla biti kroz dva tjedna, a svakako tražimo da budu prisutni i predstavnici Hrvatskih voda. Ovoga puta, nadam se netko stručniji.

Što točno dalje, znat će se nakon održane sjednice, ali ono što se traži je da se preispita Studija utjecaja zahvata na okoliš, te da se do daljnjega obustavljaju i aktivnosti na gradnji trajnog nasipa.

Dodaje kako je rješenje karlovačkih poplava u ostavštitni iz 80-tih godina, točnije u Kanalu Kupa-Kupa. Takvo rješenje ne uključuje zidove, uništavanje ekomreže, već okretanje turizmu i zaštiti karlovačkih rivijera.

– Isplati se boriti. Ovo je poruka i drugim mjestima u Karlovcu, pogotovo uz rijeke. Ako imaju problema, neka nam se obrate, porazgovarat ćemo zajedno, pomoći sa svojim službama. Ipak je moguće promijeniti stvari kada se to čini nemoguće.

Kao rezultat box barijera, cesta kroz Brodarce doista je uništena, a zatražit će se i njena sanacija.

Tko bi trebao platiti troškove, također nije poznato, no prema mišljenju vijećnika, to bi trebale učiniti Hrvatske vode.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka