Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  30C° Duga Resa

 • weather-image

  29C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac NOVA PROČELNICA Podijeli

Novi identitet ŠRC-a Korana traži se na urbanističko – arhitektonskom natječaju, uskoro će i GUP u cjelovite izmjene

GUP grada Karlovca donesen je 2007. Od tada je tri puta mijenjan, zadnji puta ljetos, ali sve ciljano. Sada će biti cjelovito mijenjan

Ana Hranilović Trubić nova je pročelnica za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca. Medijima se prvi put danas obratila izvjestivši ih o novim izmjenama Generalnog urbanističkog plana te urbanističko – ahitektonskom natječaju potrebnom za donošenje Urbanističkog plana uređenja ŠRC-a Korana.

-S obzirom da je taj prostor pretežno sportsko – rekreacijske namjene i prostore se na otprilike 50 hektara, cilj nam je s urbanističko – arhitektonskim natječajem, poštivajući sva ograničenja i prostorne mogućnosti tog kulturnog krajolika, dobiti najbolja funkcionalna rješenja za to područje koje je vrlo vrijedan javni prostor koji bi s time postao novi prepoznatljivi identitet grada Karlovca, rekla je Hranilović Trubić.

Grad je prošlog petka objavio javnu nabavu za provoditelja tog urbanističko-arhitektonskog natječaja za Športsko-rekreacijski centar Korana i otvorena je do ovog petka. GUP grada Karlovca s druge strane, vrlo brzo nakon trećih ide i u četvrte izmjene i dopune. Za razliku od prijašnjih ciljanih, sada će biti cjelovite, kaže nova pročelnica.

– Znači da se GUP uskladi s planovima višeg reda,  prvenstveno Prostornim planom Karlovačke županije i sa nedavno pokrenutim šestim izmjenama i dopunama Prostornog plana Karlovačke županije. Potrebno je da se uskladi i sa Zakonom o prostornom uređenju. Isto tako ideja je da se obrade sve teme koje su pristigle u vrijeme od 2014. do 2019. koje nisu obrađene te da se napravi analiza obveze provedbe urbanističko-arhitektonskih natječaja, obveze donošenja UPU-a, provedbe stručnih podloga, zahtjeva građana…, pojasnila je Hranilović Trubić.

Pokretanje četvrtih izmjena GUP-a uskoro će biti na Gradskom vijeću koje će o tome i odlučiti. Obuhvat GUP-a ostaje isti kao i dosadašnji.

Pročitajte i ovo

U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8.

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu