Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac DANI PIVA 2019. Podijeli

Novi koncept: “Dani piva, dobre hrane i vrhunske glazbe”, 5 dana na 5 lokacija

“Kad ideš na pivo, dođi u Karlovac”

Dani piva 2019. trebali bi imati potpuno novi koncept, organizaciju preuzima Grad Karlovac, trajat će pet dana, na pet lokacija – tri u centru i po jedna na Foginovom i ŠRC-u.

Koncept je predstavljen večeras na tematskoj sjednici Gradskog vijeća kojoj su uz 10 vijećnika prisustvovali i direktori gradskih tvrtki, predstavnici obrtnika i ugostitelji te Turistička zajednica i članovi Turističkog vijeća.

– Pivo, glazba i gastronomija osnovne su smjernice ovog koncepta, naglasio je uvodno gradonačelnik Damir Mandić.

Zbog početka radova na uređenju komunalne infrastrukture koji će obuhvatiti i Zvijezdu, Radićeva ulica i Stari plac izuzeti su iz ovog koncepta. No, tri pozornice bit će u samome centru. Glavna u Šancu ispod Šetališta dr. Franje Tuđmana gdje se predviđaju, kako je rečeno, koncerti “velikih imena” pop – rock glazbe. U kinu Edison slušala bi se elektronska glazba, a na košarkaškom igralištu Šanac tribute bendovi svirali bi hitove ´80.-ih.

Cilj je ojačati Karlovac kao turističku destinaciju, a Dane piva brendirati u vodeći nacionalni festival piva, dobre hrane i prestižni glazbeni festival

Preostale dvije pozornice bile bi na Foginovom gdje bi se održavao hip – hop festival za mladu populaciju uz privremeni kamp te na ŠRC-u Korana gdje bi bila gastro ponuda, nastupali bi KUD-ovi i lokalni bendovi te Obrtnički sajam.

-Već poznatom brendu ovako dižemo ljestvicu više, rekao je Dražen Goreta ispred izrađivača novog koncepta Dana piva 2019.

Grad Karlovac će u proračunu osigurati 700.000 kuna, partner će mu biti Karlovačko tj. Heineken Hrvatska.

Vijećnici su postavili pitanje parkiranja, santarnih čvorova, javnog reda i mira, pontonskog mosta, povorke i slično.

– Ono što nas sada očekuje je sve ove lokacije ispuniti programom. Cijeli grad postaje pozornica, rekla im je Ivanka Brezović iz Grada.

A gradnačelnik Mandić dodao kako u Danima piva mogu sudjelovati svi tako da svoju ponudu tih pet dana uklope u predloženi koncept. U njemu će, naglasio je, biti mjesta i za craft piva.

Pročitajte i ovo

ZIMSKE RADOSTI

Više od snijega u Gradu Karlovcu zabrinuti zbog mogućih poplava