Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija OZALJ U NOVOM RUHU Podijeli

Novi parking u Gornjem Ozlju, zacjevljenje potoka Curak, nova cesta…

Radovi će biti završeni do kraja godine

Nova parkirna mjesta, nogostupi, radovi na državnoj cesti koja prolazi kroz Ozalj i ocjevljenje potoka Curak samo su neki od radova koji su aktualni u gradu na Kupi.

Kako najavljuje gradonačelnica Gordana Lipšinić, većina radova trebala bi biti gotova već do kraja ove godine.

-Ovo što se sada radi vrijedno je 2 milijuna kuna. Financijska konstrukcija je zatvorena, a radovi bi po ugovoru s izvođačem trebali biti gotovi još u ovoj godini. Imamo sreće s vremenom, to je vjerojatno tako i biti. Sve činimo da se investicija završi kako treba, poručuje gradonačelnica Lipšinić.

Tridesetak parkirnih mjesta

S obzirom da će cijela površina ispred trgovine Jedinica u Gornjem Ozlju, biti pretvorena u parkiralište, računa se na tridesetak parkirnih mjesta.

Kada se završi to uređenje, otvara se prostor da se uredi i dio između prometnice i crkve sv. Vida. A spojit će se i dio nogostupa koji ide prema Starom gradu.

– Cilj nam je da se konačno može s autobusom pristati na tom parkiralištu jer brojni gosti dolaze u Stari grad, ali i u župnu crkvu, ističe Lipšinić.

Cijela investicija zatvorena je sredstvima Ministarstva regionalnog razvitka, Hrvatskih voda i Ministarstva unutarnjih poslova.

– Sva sredstva do sada uložena su izvanproračunska. U nastavku ćemo također pokušati doći do sredstava putem natječaja, ali smo spremni zahvatiti i u proračun jer je ovo važna investicija za konačno uređenje Ozlja. No, naglašavam, učinit ćemo sve da novac ipak osiguramo vanproračunskim sredstvima, poručuje gradonačelnica.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru