Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac Podijeli

Novi Program za mlade na javnom savjetovanju: Približio se grad mladima, ali da bude još bolje sudjelujte

Mladi u Karlovcu sami “kroje” svoj program. Ovoga puta naglasak će biti i na informiranju mladih

Treći Program za mlade grada Karlovca na javnom je savjetovanju do 28. studenog, a kako bi on bio dokument upravo po njihovoj mjeri, danas su pozvani da u savjetovanju sudjeluju u što većem broju.

Kvaliteta života mladih u Karlovcu unazad desetak godina, kada je napisan prvi program za mlade, konstanto raste, kaže predsjednica karlovačkog Savjeta mladih Stella Žaja.

-Sve više toga ima i sve više nam je sve dostupno. Zapravo približio se grad mladima. Ima jako puno sadržaja.

No, kako često mladi u Karlovcu ne znaju što im se u gradu nudi, u novom programu se poseban naglasak stavlja na infromiranje mladih i svih onih kanala koji im te informacije već odavno pružaju.

Stručna gradska suradnica za mlade Davorka Radović naglašava da će u tome veliku ulogu imati Savjet mladih.

– Koji je nama svojevrsna spona prema mladima. To nije puko informiranje o ovom novom programu,  gdje se može izaći, što se može raditi nego je to informiranje kako doći do svog stana, kako upisati neko zanimanje… to smo mislili pod informiranje, a ne samo kamo ćemo vikendom van, ali naravno i to.

I dalje najvažniji dio programa za mlade ostaje zapošljavanje i stambeno osamostaljenje, ali tu je i niz drugih točaka koje su programom obuhvaćene. Svi zainteresirani mogu ih vidjeti na webu i komentirati.

– Javno savjetovanje za ovaj gradski program za mlade traje do 28. studenog. Objavljen je na stranicama Grada Karlovca, na stranicama Centra za mlade i Info portala za mlade pa pozivam sve mlade, ali i sve ostale građane grada Karlovca da se očituju o njemu kako bi donijeli što kvalitetniji program ,pozvao je mlađahni predsjednik Gradskog vijeća Matija Furač.

Novi program na snazi će biti od 2020. do 2023. Njegovu provedbu ovoga puta neće se evaluirati na samome kraju već konstantno po završenim aktivnostima. Koliko će za provedbu biti potrebno novca nije poznato tek je Radović naglasila da sredstva u proračunu nisu smanjena.

Pročitajte i ovo

DEBAKL RESTARTA

HDZ pobijedio diljem Karlovačke županije, osim u Kamanju i Plaškom