Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život DUGOREŠKA BOLNICA Podijeli

Novi RTG i mamograf u dugoreškoj bolnici

Bez novog mamografa bolnica ne bi mogla provoditi preglede iz Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke

Dugoreška Specijalna bolnica za produženo liječenje od sada je bogatija za dva nova dijagnostička uređaja – rendgen i mamograf. Zamijenili su stare dotrajale.

RTG je vrijedan milijun kuna i bolnica ga je nabavila uz pomoć decentraliziranih sredstava preko Karlovačke županije dok su mamograf i radnu stanicu nabavili s pola milijuna kuna vlastitih sredstava.

– Sada smo za idućih 20 godina riješili problem snimanja u našoj bolnici, naglasila je ravnateljica Višnja Mihalić – Mikuljan za današnjeg posjeta župana Jelića i gradonačelnika Boljar.

– Radi se o novom digitalnom rendgenu kojim smo zamijenili stari. Razlika je u tome što u novom nema filmova i reagensa znači ekološki je prihvatljiv. Mamograf smo kupili vlastitim sredstvima zato što onaj stari aparat nije zadovoljavao potrebe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke jer je bio stariji od osam godina. Tako smo se odlučili na ovu investiciju, nabave renoviranog aparata.. Novi košta milijun kuna.

Dugoreška bolnica lani je napravila više od 5 tisuća mamografskih pregleda iz Nacionalnog programa te još toliko mamografija izvan programa. S novim uređajima broj pregleda će biti još i veći pogotovo kad se zna da se u dugoreškoj bolnici ne čeka jer nema lista čekanja.

Zamjenica ravnateljice Jadranka Golubić je najavila da na ovome neće stati.

-U sljedećem petogodišnjem razdoblju planiramo daljnju adaptaciju i rekonstrukciju i dogradnju objekata kako bi povećali kapacitete, ali i zdravstvenih usluga te njihovu kvalitetu i sve to zajedno stavili na tržište. Postali bi tržišno orijentirani što bi rezultiralo povećanjem naših prihoda, a to bi nam omogućilo i daljnje zapošljavanje.

Projekti dugoreške bolnice imat će podršku županijske, ali i gradske vlasti.

-Prepoznali smo važnost naše bolnice i prihvatili sugestiju da Grad u ITU mehanizam uvrsti proširenje bolnice i otvaranje novih usluga, rekao je gradonačelnik Boljar.

– Veseli nas ovaj rendgen i mamograf ovdje jer se vidi živost u dugoreškoj bolnici koja je najžilavija  od svih bolnica u karlovačkoj županiji, dodao je župan Jelić.

Pročitajte i ovo

DANI GLJIVA

Izložba gljiva u ZILIK-u do večeras, a Gljivarski tjedan do 15. listopada