Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Novigradska Dobra obilježila 50 godina postojanja, u tijeku je izrada monografije kluba

U sklopu proslave revijalni turnir odigrali su seniori i veterani Dobre te veteranska reprezentacija HNS-a.

NOVIGRAD NA DOBRI – Revijalnim turnirom, dodjelom priznanja i bogatim zabavnim programom, Nogometni klub Dobra u nedjelju je na svom igralištu proslavio 50 godina postojanja.

Vodstvo kluba uložilo je veliki napor u obilježavanje ovog vrijednog jubileja, a proslava je bila svojevrsna nagrada svim generacijama koje su pridonijele opstanku i razvoju kluba. U utakmicama revijalnog turnira nastupili su seniori i veterani Dobre te veteranska reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena Stipom Brnasom, Ardijanom Koznikuom i Matijom Štefančićem. U svečanom dijelu programa podijeljena su priznanja i zahvalnice ljudima koji su svojim doprinosom zadužili klub te svim igračima koji su odigrali prvu klupsku utakmicu 7. rujna 1969. godine.

Predsjednik kluba dr. Ivan Frketić osvrnuo se na dosadašnji uspješan rad te najavio optimistične planove za budućnost. Zahvalio se gostima iz HNS-a i NSKŽ-a, bivšim i sadašnjim članovima kluba, a sve nazočne informirao da je u tijeku izrada monografije kluba.

– Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovako veliki broj ljudi na središnjoj proslavi 50. godišnjice rada NK Dobra. Od petstotinjak članova kluba koji su svih ovih godina sudjelovali u njegovom radu, ovom obilježavanju se odazvala gotovo trećina, što potvrđuje naše zajedništvo, a upravo na tome se i temelji rad kluba. Sada organizacijski i financijski stabilno poslujemo pa vjerujem da ćemo tako i nastaviti, te da će se ispuniti i svi naši natjecateljski i infrakstrukturni planovi koje smo si zadali. S njihovim ostvarenjem rad bismo podigli na još višu razinu – istaknuo je dr. Frketić.

Za seniorsku momčadi na revijalnom turniru nastupili su Filip Kalan, Filip Poturica, Mario Mejaški, Filip Furač, Marko Stojković, Goran Mus, Tihomir Mržljak, Ivan Frketić, Mario Maradin, Matija Vuljanić (ml.), Dario Dukovčić, Tomislav Peretić, Igor Škarjak, Alen Baršić, Željko Bišćan, Dražen Belavić, Marko Bišćan i Matija Vuljanić (st.), a za veterane Ivan Lesić, Zlatko Mejaški, Dragutin Beršinić, Josip Berislavić, Ivan Furač, Edo Škarjak, Dražen Mejaški, Damir Bursić, Ivan Palajsa, Nikola Volović (kapetan), Ivica Srakočić, Petar Špečić, Dražen Babić, Nikola Pogačić, Miroslav Pogačić, Alen Mejaški, Dražen Luketić, Mario Mržljak, Stjepan Klarić, Stevica Furdek, Željko Štefanac, Boris Bičanić, Ivica Podupski, Dražen Halovanić, Ivica Srakočić, Miro Palajsa i Rade Truščić.

Iz kluba su pozvali sve prijatelje da svojim dokumentima, fotografijama i svjedočenjem pripomognu tiskanje već započete monografije, kako bi zajedno ispisali ponosnu istinu o 50-godišnjem djelovanju. Time bi se, poručuju iz kluba, dobile istinite informacije o njegovoj povijesti i ispravila nepravda i netočnosti objavljene u pojedinim brošurama i knjigama.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Dominacija Ogulinki: Barbara Žilić i Marija Paušić najbolji ženski par Karlovačke županije