Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport IZBORI U HNS-u Podijeli

NSKŽ jednoglasno podržao kandidaturu Šukera za novi mandat na čelu HNS-a

Nitko iz Šimićevog tabora nije kontaktirao NSKŽ i najavio razgovor o prezentaciji programa

KARLOVAC – Izvršni odbor Nogometnog saveza Karlovačke županije na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno donio odluku o podršci kandidaturi aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera za novi mandat na čelu krovne hrvatske nogometne organizacije.

Izborna skupština HNS-a održat će se 22. prosinca, a Izvršni odbor NSKŽ-a zauzeo je stav da su dosadašnji rad HNS-a na čelu s Davorom Šukerom, kao i njegov plan, program i najave ulaganja u infrastrukturu i pomoć amaterskim klubovima, na tragu djelovanja županijskog Saveza.

Na naš upit je li Šukerov protukandidat, Dario Šimić, prezentirao svoj program tijelima NSKŽ-a, iz županijskog Saveza odgovorili su da nije niti ih je zvao bilo tko iz njegovog tima i najavio razgovor o prezentaciji programa. U NSKŽ-u također naglašavaju da se program u nogometu odvija svakodnevno, a ne samo kad su izbori. Nisu isključeni za bilo kakve razgovore, ali ne u smislu licitacije. Nadaju se i dalje aktivnom sudjelovanju u nogometu na bilo kojoj razini od strane Darija Šimića i njegovih suradnika i nakon Izborne skupštine, a vrata NSKŽ-a su uvijek i svima otvorena za suradnju.

– Davor Šuker je prvi puta boravio na skupštini NSKŽ-a 2010. godine kao član Zagrebačkog nogometnog saveza, 2 godine prije nego je postao predsjednik HNS-a, a koliko znamo, obilazio je i druge saveze. Također, istovremeno je obišao i nekoliko skupština klubova naše županije – napisao je tajnik NSKŽ-a Tomislav Kuzman u odgovoru našem radiju.

Na pitanje koja je bila konkretna pomoć HNS-a klubovima i županijskom Savezu u mandatu Davora Šukera,  odgovoreno nam je da je određenim klubovima županije HNS dao direktnu financijsku pomoć u vidu donacije.

– Što se tiče pomoći prema NSKŽ-u, ona je na godišnjoj bazi redovita, a tiče se pomoći u loptama za klubove i financijskoj pomoći za rad Saveza, te potpore konkretnim akcijama, kao što su turnir ‘Branko Čavlović Čavlek’, Dan nogometa i slično, ovisno o akcijama koje provodimo. Od investicija, napravljen je teren s umjetnom travom u Slunju (malonogometnih dimenzija). U planu je bilo još nekoliko sličnih investicija, koje nisu realizirane zbog problema s imovinsko-pravnim odnosima i pribavljanjem potrebne dokumentacije, a nadamo se da će to biti izvršeno u narednom razdoblju – zaključio je Kuzman.

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Povijesni dan za karlovački taekwondo: prof. Miro Brežan i Neven Trbojević dogovorili suradnju i zajednički nastup na natjecanjima