Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija DNEVNE BOLNICE Podijeli

U OB Karlovac počinje uređenje 10 dnevnih bolnica i 4 operacijske sale

Projekt od 36 milijuna kuna za uštedu u zdravstvu i ugodu bolesnika

Opća bolnica Karlovac kroz dva će dana postati veliko gradilište, a već za pola godine bit će vrhunski uređena i opremljena za pružanje jednodnevnih i kraćih zdravstvenih usluga.

U projektu teškom čak 36 milijuna kuna započet će uređenje prostora 10 dnevnih bolnica.: za alkohologiju, psihoterapiju, infektologiju, internu medicinu, dijabetes, hematologiju i onkologiju, neurologiju, ginekologiju, pedijatriju i otorinolaringologiju. Uredit će se i četiri operacijske dvorane za jednodnevne kirurgije.

Projekt 100 posto financira EU

Cjelokupan iznos investicije bespovratno se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, naglasila je voditeljica projekta Zdenka Mažuran. – U ekonomsko – financijskom smislu to za bolnicu znači jako puno. Uređuje se 2,200 četvornih metara prostora za potrebe dnevne bolnice i četiri operacijske sale za potrebe jednodnevne kirurgije.

Na uređenju i opremanju dnevnih bolnica angažirano je 13 tvrtki. S njima su danas potpisani ugovori. Radovi kreću vrlo brzo, a već sredinom iduće godine bolnica će biti spremna za pružanje vrhunske zdravstvene usluge. – Otprilike 16 milijuna kuna bit će uloženo u građevinarske radove. Pripremit će se prostor za zahvate jednodnevne kirurgije i dnevnih bolnica. A 19 milijuna kuna bit će u opremi koja je po prvi put u našoj bolnici. Od različitih ultrazvuka, seta za operiranje, aparature za operacije prednjeg i stražnjeg segmenta oka, video EEG, transkranijski dopleri i puno ostale aparature koja do sad nije bila u našoj ustanovi. Njima ćemo, recimo izvoditi komplicirane zahvate na oku, razbijat ćemo kamence… U roku od 23 sata bi se zahvat obavio, pacijent bi se pratio i otpustio kući kako uopće ne bi legao u krevet, ističe ravnatelj Ervin Jančić.

To će, osim uređenog prostora, donijeti i značajne uštede, naglašava šefica zaraznog odjela Vesna Tutek.

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”