Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac POGLEDAJTE FOTKE Podijeli

Obilaznica na Turnju napreduje, bit će gotova do srpnja 2022.godine

Do sad su već izbušeni svi betonski piloti na vijaduktu Sajevac, probijeno je 85 % trase i izvedeno je 40% nasipa

Radovi na izgradnji obilaznice Turanj idu prema planu, a trenutno se izvode na drugoj trećini trase i vijaduktu Sajevac. Ako se ovim tempom nastavi obilaznica će biti završena u roku, u srpnju 2022. godine.

Do sad su već izbušeni svi betonski piloti na vijaduktu Sajevac, probijeno je 85 % trase (skinut humus) i izvedeno je 40% nasipa.

Zemljani radovi se nastavljaju, kažu nam u Ministarstvu prometa i dodaju kako se trenutno izrađuju pločasti i cijevni propusti te betonski radovi na spomenutom vijaduktu Sajevac. Upravo su objekti koji će na trasi biti izgrađeni i najzahtjevniji dio projekta.
Na Slunjskim brdima traje pak iskop trase i to je druga glavnina posla. Od onih “manjih” poslova trenutno se rade i propusti ispod obilaznice gdje je to potrebno, a doznajemo i daje dobr dio buduće trase formiran. U suradnji s Hrvatskim vodama radit će se i dio vezan za kanale koji će skupljati slivne vode, a na jednom će dijelu trebati izmjestiti i potok koji tokom zadire u trasu buduće obilaznice. Trenutno su radovi s iskopom trase došli do prvih kuća na Jelašima.
Vrijednost izgradnje obilaznice Turanj je gotovo 150 milijuna kuna bez PDV-a.

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu