Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Andreja je kao jedina žena u takvom poslu isprva je i sama bila žrtva vlastitih predrasuda. No ubrzo je shvatila da voziti kamion i nije toliko težak posao kakvim ga je ona zamišljala Voze ralicu, zidaju, popravljaju aute: 'Rekli su nam da se to ne može. Mi kažemo: Može se!' Njegova mama ima Alzheimerovu bolest ili demenciju i vrlo je slaba. To me navodi na misao da će doći trenutak u životu kada će njemu trebati dodatna njega, ispričala je 'Imam 23 godine, a moj dečko 71. Svi kažu da gubim vrijeme s njim, ali planiramo vjenčanje' Hoće li doći do dogovora, znat će se u srijedu. Nije bilo nikakvih uvjetovanja i ucjenjivanja", kazao je novinarima nakon sastanka u središnjici SDP-a BiH Milan Milićević, sadašnji prvi čovjek oporbene SDS Dodik i oporba nastavljaju bespoštednu borbu za državnu vlast u Bosni i Hercegovini Željko Sopić (48) novi je trener Gorice, posljednje plasirane momčadi SuperSport HNL-a. Nakon raskida s Igorom Angelovskim, predsjednik kluba Nenad Črnko donio je odluku da će do kraja polusezone momčad voditi Mensur Mujdža, dotadašnji trener juniora Gorice, a sad je bilo potrebno i dugoročno rješenje. Posljednji angažman Sopić je imao u azerbajdžanskom Sabahu. Kao glavni trener vodio je Rudeš, Dinamo II i Sabah FK. Sopić je 2016. bio vršitelj dužnosti trenera prve momčadi "modrih". U tri utakmice skupio je dvije pobjede i poraz. U kupu je pobijedio Veli Vrh, u prvenstvu Lokomotivu, a u skupini Lige prvaka izgubio je kod kuće od Juventusa (4-0). Željko Sopić novi trener Gorice

Županija PU KARLOVAČKA Podijeli

Obilježen Dan policije: Karlovačka županija na samom vrhu ljestvice sigurnog života u Hrvatskoj

Sigurnost i zaštita građana njima su na prvom mjestu

Karlovačka županija jedna je od najsigurnijih mjesta za život u cijeloj zemlji gdje građani ne moraju strahovati pa gotovo od ničega.

Poručeno je to danas iz Karlovca na obilježavanju Dana policije i njihovog zaštitnika, sv. Mihovila.

– Karlovačka županija i grad svakako spadaju u sigurna mjesta. Osjećaj sigurnosti građa, meni kao načelniku policijske uprave, je najvažniji. Trudimo se, a i trudit ćemo se, da se građani osjećaju sigurno, da znaju da žive u mirnom djelu Hrvatske, a policija je tu da svakodnevno svojim radom i djelovanjem štiti svoje građane, istaknuo je načelnik Policijske uprave karlovačke, Darko Car.

Njegove riječi o sigurnosti naših krajeva potvrđuju i statistički podatci koji Karlovačku županiju stavljaju pri sam vrh najsigurnijih mjesta za život u Hrvatskoj. Međutim, kako svugdje, tako i Karlovačka županija bilježi blagi porast u broju kriminala:

– Istina je, imamo porast nekih brojki vezano uz kriminalitet, ali isto tako smo pripravni na to. Educiramo se kao policija i nadam se da će naši građani to prepoznati, kazao je Car i dodao kako je PU karlovačka također jedna od prvih policijskih uprava kada je riječ o otkrivanju kaznenih djela.

Nagrađeni najbolji

Na svoj dan nagrađeni su i oni najbolji od njih. Tako su priznanja dodijeljena što pojedinačno, što skupno, i to u području sporta i rada i djelovanja.

Sportaši su u disciplinama streljaštva i malog nogometa dobili priznanja, a za svoj rad i zalaganje pohvalnice je dobilo njih 22 i 4 odjela PU karlovačke.

Obilježavanju su prisustvovali i karlovački gradonačelnik Damir Mandić i županica Martina Furdek Hajdin koji su se zahvalili policija na uslužnosti i zaštiti građana, kao i njihovim obiteljima koje svakog dana zajedno “žive taj posao.”

Također, tijekom svečanosti na samom početku dogodio se i jedan nenamjerni gaf, pa je pozdravljena bivša gradonačelnica Ozlja, Gordana Lipšinić, umjesto trenutno prisutne, Lidije Bošnjak.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda