Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija OBLJETNICA Podijeli

Obilježena 31. obljetnica 3. ozaljske bojne 129. brigade Hrvatske vojske

U Crkvi svetog Vida u Ozlju održana je sveta misa za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu

Ove nedjelje obilježena je 31. obljetnica 3. ozaljske bojne 129. brigade Hrvatske vojske. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja u Ozlju u spomen na poginule branitelje iz ozaljskog područja, a programu se pridružio i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Ova obljetnica, prilika je za iskazivanje zahvale prvenstveno obiteljima koje su izgubile svoje članove, ali i potvrda da je Hrvatska zaista vodila pravedan, obrambeni i osloboditeljski Domovinski rat, naglasio je Medved.

Svemu je prisustvovala i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin:

– Dužni smo sjećati se ovih dana i govoriti o istini kako se ona ne bi zaboravila. Naši branitelji položili su svoje živote na Oltar domovine i omogućili nam naš stoljetni san o samostalnoj i nezavisnoj državi. Hvala Vam na Hrvatskoj koju imamo, istaknula je.

Nakon svečanosti, sudionici su posjetili Spomen sobu poginulim hrvatskim braniteljima sa ozaljskog područja u zgradi gradske uprave, a tom su se prilikom potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te županica Martina Furdek Hajdin upisali u knjigu sjećanja.

Udruga pripadnika 129. brigade Hrvatske vojske u večernjim satima obilježila je 31. obljetnicu ustroja i osnivanja u Zorin domu, gdje je prikazan dokumentarni film o stranim dragovoljcima HV-a u Domovinskom ratu.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’