Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život STIŽE KIŠA Podijeli

Obilna kiša padat će u subotu, do večeri će prijeći u snijeg

Već postojeći problemi s vodostajima bit će još izraženiji

Iako je južina u naše krajeve donijela ugodne temperature zraka, uskoro će donijeti i nove, obilne kiše.

Počet će već večeras, padat će kroz noć i sutra ujutro. No, bit će to male količine, kažu u DHMZ-u, i brzo će prestati. Tako će petak biti vjetrovit i djelomice sunčan, a onda u subotu dolazi pogoršanje.

– Subota započinje s puno oblaka i povremenom kišom, izraženijom i obilnijom. U pitanju je ciklona koja će donijeti cijeloj Hrvatskoj veliku količinu oborine. Uz sve probleme koji postoje zbog dizanja vodostaja, zbog topljenja snijega moglo bi u subotu sve to skupa biti i izraženije, rekla je u programu Radio Mrežnice Ivana Havrle Kozarić.

Osim toga očekuje nas u subotu i izraženo zahladnjenje pa će kiša popodne prelaziti u snijeg, najprije u gorskoj Hrvatskoj, a onda i središnjoj.

U DHMZ-u ne očekuju velike količine odnosno da neće biti debljeg snježnog pokrivača.

Za nadati se samo da će do subote vodostaji karlovačkih rijeka, osobito Korane i Kupe ipak značajnije pasti. Jutros su u 9 sati na Korana 726, a Kupa na 716 centimetar. Vodostaj opada vrlo sporo, tek centimetar, dva po satu.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”