Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac ZA LJEPŠI POGLED NA SLAP Podijeli

Obnavlja se most-šetnica iznad turbine na Korani u Karlovcu

Imat će nove drvene mosnice, bit će izmijenjeni dotrajali elementi čelične konstrukcije te postavljena nova antikorozivna zaštita čelične konstrukcije

Šetnica odnosno mostić iznad turibine na Korani do 15. kolovoza bit će u potpunosti saniran. Mjesto je to koje već desetljećima služi posjetiteljima kao svojevrsni  vidikovac prema koranskom slapu. 

Nakon sanacije vrijedne 264.753 kuna, koju će provesti tvrtka TKK,  imat će nove drvene mosnice, bit će izmijenjeni dotrajali elementi čelične konstrukcije te postavljena nova antikorozivna zaštita čelične konstrukcije.

Radovi dio EU projekta

Ovi radovi dio su projekta „Izgradnja NATURA 2000 interpretacijskih centara na otvorenom, javne i ambijentalne rasvjete“. Nositelj projekta je Karlovačka županija i sastoji se od više zahvata na području Karlovca, Ogulina i Ozlja. Ukupno je za njega Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije dodjelilo 7.828.815,37 kuna bespovratnih sredstava.

Od tog novca 3.507.400 kuna se odnosi na grad Karlovac u kojem je do sad već  izgrađena je pješačko-biciklistička staza sa javnom rasvjetom na desnoj obali Korane, od Aquatike do drvenog mosta. Postavljena je i ambijentalna rasvjeta na drvenom mostu. Predviđeno je i postavljanje multimedijske opreme za prikaz edukativnih sadržaja na šetnici, turistička signalizacija, info edukativni panoi i mobilni interpretacijski centar.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”