Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Sport U NOVOM RUHU Podijeli

Obnovljeno rukometno igralište na Dubovcu, vrijednost radova 145 tisuća kuna

Novopostavljena umjetna trava nizozemske je proizvodnje i, prema riječima vlasnika tvrtke Mercury Nikole Sumine, najbolja koja trenutno postoji u svijetu,

Rukometno igralište na Dubovcu, iza benzinske crpke, danas je svečano otvoreno u novom ruhu. Obnova je stajala 145 tisuća kuna, koje je osigurao Grad Karlovac iz proračunske stavke za održavanje sportskih objekata, a inicijativa za obnovu došla je od Vijeća Gradske četvrti Dubovac i rekreativaca.

Ostvarenje je to velikog sna, kojeg su Dubovčaki čekali silne godine – kazala je predsjednica Vijeća Gradske četvrti Dubovac Alma Dubravčić.

– Našli smo zajednički jezik s Gradom i gradonačelnikom, naše želje su se ispunile i ostvarile, igralište je cijeli dan puno, dobili smo nešto što smo dugo čekali. Hvala svima koji su nam pomogli da ostvarimo san naših Dubovčaka i rekreativaca koji ovdje dolaze. Uz Gradsku četvrt, vijećnike Gradske četvrti i gradonačelnika, uključeni su bili Karlo Mandić s Rukometnim klubom Dubovac-Gaza, Baseball klub Olimpija, volonteri i rekreativci te gospodin Sumina s tvrtkom Mercury.

Gradonačelnik Damir Mandić nada se da će obnovljeno igralište, zajedno s nedavno postavljenim spravama za vježbanje, barem mrvicu umanjiti patnje Dubovčaka vezane za radove na cesti D6.

– Ona stara podloga dala je svoje pred dvije-tri godine, možda i više. Na inicijativu Vijeća Gradske četvrti Dubovac, zajedno s njima našli smo rješenje unutar naše stavke u proračunu za održavanje sportskih objekata i sa svima zainteresiranima za ovo igralište došla je ova umjetna trava. Ovo je, prije svega, najbliže Dubovčakima, ali i svi ostali će se moći služiti ovim igralištem. Ono to nam je sada ostalo, a moramo vrlo brzo napraviti, to je pitanje javne rasvjete, odnosno tajmer koji će regulirati javnu rasvjetu navečer, da ne ovisi o nekom fizičkom paljenju i gašenju. Još bih istaknuo da Vijeće Gradske četvrti Dubovac zadnjih nekoliko godina brine o ovom prostoru. Putem KAkvarta su odradili vanjske sprave, mislim da će sad u novom KAkvartu ići antistres podloge kod tih sprava, tako da zaista jednim zajedničkim naporom uređuje se jedan prostor s kojim Dubovčaki mogu biti zadovoljni.

Tvrtka Mercury donirat će crnu travu uz rub igrališta s bijelim natpisom po želji inicijatora obnove igrališta

Na igralištu su obavljeni radovi čišćenja, izravnavanja i niveliranja terena te je postavljena umjetna trava nizozemske proizvodnje, najbolja koja postoji na svijetu i na kojoj se igraju europska i svjetska prvenstva u malom nogometu. A obzirom je ovo tradicionalno rukometno igralište, podloga je prilagođena i za rukomet, nogomet i reakreaciju –  kazao je vlasnik tvrtke Mercury Nikola Sumina, koji je najavio da će njegova tvrtka besplatno uz rub igrališta postaviti crnu travu na kojoj će bijelim slovima biti ispisano ‘Grad Karlovac’ ili ‘Gradska četvrt Dubovac’, ovisno što se dogovore inicijatori obnove igrališta.

– Teren koji je napravljen je težnja već sigurno deset godina je rona trava je bila dosta loša. A ovo je jedini travnati teren, uz Vunsko polje, gdje se može odigrati, a da je podloga primjerena starijim generacijama, koja pati od bolova u koljenima i kičmi. I sigurno je da nas veseli da se ovo napokon dogodilo – kazao je rekreativac Marinko Alić.

Pročitajte i ovo

ZA PAMĆENJE

Pomalo drugačija promocija oduševila Karlovčane: Svjetlo dana ugledalo treće izdanje knjige o ljubavi prema parkovima