Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac RODITELJI ZGROŽENNI Podijeli

Obrat u slučaju OŠ Dragojle: Učenici će samo u poslijepodnevnu smjenu; Mandiću žao što nisu uspjeli drugačije

Školarci Braće Seljan zasada ostaju u svojoj jutarnjoj smjeni

Gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić, ipak je lupio šakom po stolu. Odluka da će učenici Dragojle sljedeća tri mjeseca ići u školu Braće Seljan, ali samo u popodnevnoj smjeni, novi je obrat u slučaju za koji je sam gradonačelnik još prošlog tjedna tvrdio da neće tako biti.

Ipak, prema dopisu koji je jučer uručen roditeljima škole Dragojle Jarnević, čini se da su roditelji škole Braće Seljan “došli na svoje.”

– Odluka je da će do kraja ove školske godine učenici iz Dragojle ići u školu Braće Seljan, ali samo u popodnevnoj smjeni. Zasada je tako. Kako sam rekao i na vijeću, ako ne postignemo dogovor, što nismo uspjeli, onda idemo proceduralnim putem. Procedura i zakoni nam već unaprijed nalažu neke stvari i mi tu nemamo puno izbora, poručio je gradonačelnik.

Od rujna bi, kako najavljuje, trebalo doći do promjene.

– Učiniti ćemo sve kako bi s novom školskom godinom kompletna nastava škole Dragojla prešla u školu Braće Seljan i tada bi se organizirao dvosmjenski rad.

Žao mi je što nismo uspjeli

Roditelji učenika iz Dragojle ogorčeni su ovom odlukom, najavljen je i prosvjed u petak ispred škole, dok gradonačelnik upućuje riječi razumijevanja.

– Ja, osobno kao gradonačelnik, ali i ova gradska uprava, mi vas razumijemo. Razumijemo s kojim se problemima suočavaju. Iskreno, žao mi je da nismo uspjeli postići dogovor i da ovdje nije sagledana šira slika. Očekivao sam to od svih. Još jednom, žao mi je što nismo uspjeli.

Zaključno, pozvao je sve roditelje, profesore i učitelje na onaj “jedan pedalj” više i da svi daju koliko mogu kako bi situacija prošla što bezbolnije za djecu.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka