Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život 16. OBRTNIČKI SAJAM Podijeli

Obrtnici, poljoprivrednici, strukovne škole, edukacije, ali i zabava na 16. Obrtničkom sajmu Karlovačke županije

Održat će se od 30. kolovoza do 3. rujna, u sklopu Dana piva, na ŠRCU-u Korana. Prvi put se organizira i Sajam poljoprivrede

Više od 60 obrtnika iz Hrvatske, BiH i Slovenije te 20 OPG-ova izlagat će ove godine na 16. Obrtničkom sajmu Karlovačke županije i 1. Sajmu poljoprivrede u Karlovcu.

Manifestacija će se održavati od 30. kolovoza do 3. rujna i to kao peta lokacija ovogodišnjih 33. Dana piva, na ŠRC-u Korana.
Tri su segmenta ovogodišnjeg sajma: gospodarsko-izložbeni, edukativni i zabavni. Upravo je edukativni dio novina pa će izlagači i posjetitelji moći doznati o poslovanju obrta, inspekcijskim nadzorima, potporama mladim poljoprivrednicima, motivacijsko predavanje, predstavljanje deficitarnih zanimanja i slično.

-Posebno bih istaknuo raspolaganje poljoprivrednim zemljištem i vrlo bitno predavanje koje će održati LAG Vallis Colapis o mogućnostima dobivanja bespovratnih EU sredstava za funkcioniranje poljoprivrednika, rekao je na današnjoj pressici dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

– Tradicionalno na našem sajmu sudjeluju sve strukovne škole s područja županije. Jedan dio prostora smo odvojili i za susret obrtnika odnosno gospodarstvenika koji nude posao i ljudi koji traže posao, dodao je predsjednik županijske obrtničke komore Darko Stanković.

Sajma će biti otvoren idućeg petka u 18 sati. Svakoga dana radit će do 9 do 21 sat kada slijede koncerti glazbenika – tamburaških sastava: Rečićki sokoli, Gazde, Fijaker, Skitnice te grupe Black and White. Za gastronomiju na Obrtničkom sajmu zaduženi su Pleter i Šumarski kutić, a kao posebna atrakcija i ove godine bit će Revija frizura, u subotu 31. kolovoza. No, to nije sve…

– Onda dolazi izložba cvijeća i prezentacija cvjećara. Oni će održati i seminar o izradi buketa, 2. kolovoza je prezetnacija građevinarstva. Bit će održano natjecanje učenika u pojedinim strukama, najavio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca Željko Vuković.

– Ovih pet dana stvarno vjerujem da će biti pet dana poslovnih susreta, razgovora, izmjene iskustava, ali i dobre zabave, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

NOVI KAVNI POREDAK

A smetali su nam mladi koji piju po parkovima: Zahvaljujući odluci Vlade, sad vani piju sve generacije