Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac NORMALIZACIJA Podijeli

Od 1. lipnja u Karlovcu se vraća plaćanje dječjih vrtića, u nižim razredima očekuje se većina učenika

Naplata vrtića, ali i produženog boravka u školama bila je obustavljena od 16. ožujka

Nakon što su 16. ožujka zatvoreni, a Grad je donio odluku o privremenoj obustavi naplate, vrtići u Karlovcu od 1. lipnja se ponovo počinju redovito naplaćivati.

– Naši roditelji će normalno početi sufinancirati vrtić od 1. lipnja za  mjesec lipanj. Do 1. lipnja plaćaju oni koji su u vrtiću bili, oni koji ga nisu pohađali  nisu morali ni plaćati, rekla je pročelnica Draženka Sila Ljubenko ispred Osnovne škole Dubovac.

U školama i vrtiću od idućeg tjedna očekuju se sva djeca

Isto je i s produženim boravcima u osnovnim školama u koje trenutno ne ide 100 % učenika nižih razreda. Ipak, od idućeg ih se tjedna očekuje u klupama.

-Od ukupno 1826 učenika razredne nastave, na nastavu ih je ovaj tjedan došlo 1584. Od ponedjeljka očekujemo da će škole biti pune, kao i vrtići u koje za sad ide oko 540 mališana u odnosu na 1336 koliko ih inače imamo.

Od 390 učenika nižih razreda, u osnovnoj školi Dubovac na nastavi ih je 309. Od ulaza pa sve do učionica svi se pridržavaju propisanih mjera.

– Na ulasku se dezinficiraju obuća i ruke učenika, broj djece je ograničen prema kvadraturi učionica od 15 do 20 učenika. No, mi smo škola koja ima mogućnosti da sve upute može primjeniti na obje svoje lokacije, ističe ravnateljica Irmelina Sablić.

Školska godina završava 26. lipnja.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva